Sneijder ja Robben haluavat kruunata huippukautensa

Viime kesänä Wesley Sneijderille ja Arjen Robbenille näytettiin ovea Real Madridissa. Kaksikko on jo osoittanut, että espanjalaisjätti teki virheen ja todistanut osaamisensa uusissa seuroissa. Nyt he yhdistävät voimansa Hollannin paidassa jalkapallon MM-kisoissa.

Hollanti voitti karsinnoissa kaikki ottelunsa ja on yksi suurista suosikeista Etelä-Afrikassa. Näin on ollut monena aiempanakin vuotena, mutta kisojen alla hehkutus on vain kasvanut harjoitusotteluiden komeiden voittojen jälkeen.

– Meitä ei kiinnosta olla ystävyysotteluiden maailmanmestareita, Sneijder sanoo painokkaasti.

– Haluamme todistaa nykykuntomme tärkeissä peleissä.

Kaksi vuotta sitten EM-kisoissa Hollanti oli alkulohkojen jälkeen kenties suurin mestarisuosikki, kun se oli tuhonnut muun muassa Ranskan ja Italian. Noutaja tuli kuitenkin heti puolivälierissä Venäjää vastaan.

– Olemme oppineet siitä, etenkin kun ajattelee turnauksen vaatimaa henkistä kapasiteettia, Sneijder toteaa.Nälkää riittääSekä Interin Sneijderilla että Bayern Münchenin Robbenilla oli loistava kausi. He kohtasivat Mestareiden liigan finaalissa, jonka Inter vei nimiinsä. Molemmat pelaajat pääsivät juhlimaan seurojensa kanssa pääsarja- ja cupmestaruuksia.

– Olen edelleen nälkäinen, haluan enemmän. Sneijder vakuuttaa.

Robben ei ole vielä mukana kokoonpanossa, kun Hollanti kohtaa avauspelissään Tanskan maanantaina. Hänen reisivammansa hoidettiin kuntoon Hollannissa rajuin menetelmin fysioterapeutti Dick van Toornin vastaanotolla.

– Se ei ollut helppoa. Minulla on viha-rakkaussuhde Dickin kanssa. Mutta tiesin, miksi kidutin itseäni, Robben kertoo parannuttuaan viikossa vammasta, josta toipumiseen menee normaalisti yli kuukausi.

Hollannin leirissä tiedetään, että keskikentän keskustassa dominoiva Sneijder ja tuulennopea laitahyökkääjä Robben ovat joukkueen menestyksen kannalta avainhahmoja. Robbenin nopea kuntoutuminen on nostanut odotuksia entisestään.

– Arjen on ollut loistava tällä kaudella. Olemme entistä vahvempia hänen ansiostaan, joukkuekaveri Rafael van der Vaart ylistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.