Sopimusrikkomus: Jenkkivahvistus häipyi yllättäen keskellä yötä

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat pelasi koripallon I divisioonan kotiottelun lauantaina ilman pelintekijäänsä Glenn Stokesia. Stokes ei ollut tällä kertaa poissa kokoonpanosta kantapään takia, vaan mies oli karistanut Jyväskylän lumet jaloistaan ja lähtenyt helteiseen Meksikoon.

– Tämä tuli meille täytenä yllätyksenä. Valmentaja soitti aamulla ja kertoi, että Stokes on lähtenyt edellisenä yönä, HoNsU Basket Oy:n hallituksen jäsen Vesa Linnamo kertoi.

Stokes tuli HoNsUn vahvuuteen kolme kuukautta sitten. Hänen panoksensa piristi HoNsUn peliä merkittävästi ja HoNsU voittikin monta peliä marras-joulukuussa.

– Hänestä oli pelikuntoisena selvää hyötyä joukkueelle. Oltaisiin me hänet täällä mielellään pidetty, Linnamo sanoi.

HoNsU haluaa korvauksia

HoNsUlla oli pitävä sopimus Stokesin palveluksista, joten 39-vuotias takamies lähti luvatta omille teilleen.

– Eihän tähän tyytyväinen voi olla, eikä tällainen ole sopimuksen mukaista. Tämä on vielä niin uusi juttu, että tilanteesta täytyy nyt keskustella seurajohdon kanssa, Linnamo viestitti.

Stokes pelasi HoNsUn kokoonpanossa torstaina, eikä hän vihjannut mitenkään, että olisi jättämässä joukkueen.

Keskisuomalaisen saaman tiedon mukaan Stokes aikoo palata pelaamaan Meksikon pääsarjaan.

– Jos hän meinaa pelata, niin siitä on neuvoteltava meidän kanssa. Meillä kun on hänen pelilupansa, Linnamo huomautti.

Koska Stokes rikkoi pelaajasopimuksen yksipuolisesti, on HoNsU jupakassa vahvoilla. Stokesin ura ei jatku ilman kelvollista korvausta HoNsUlle.

– Eihän tällaiset korvaukset ole samaa tasoa kuin jalkapallossa, mutta jotain ollaan saamassa, Linnamo sanoi.

Samalla lähti apuvalmentaja

Pelintekijän ohari aiheuttaa HoNsUlle paitsi mielipahaa myös urheilullisen takaiskun. I divisioonassa pelaava joukkue olisi tarvinnut Stokesia kentälle. Stokes paitsi pelasi niin hän toimi myös apuvalmentajana.

Stokes oli HoNsUlle ennestään tuttu kaveri. Hän pelasi SM-sarjaa BC Jyväskylän joukkueessa kaudella 2003–2004. Hän voitti tuolloin SM-sarjan pistetilaston 24,7 pisteen keskiarvolla.

Tällä kertaa Stokes ehti pelata HoNsUn vahvuudessa 13 ottelua 19,7 pisteen keskiarvolla. Hän oli joukkueen paras pistemies ja joukkueen tehokkain myös koriin johtaneissa syötöissä (5,6). Parhaimmillaan hän nakutti yhdessä ottelussa 47 pistettä.

Suomessa Stokes on pelannut SM-sarjaa myös Lappeenrannan NMKY:ssä ja Uudenkaupungin Korihaissa. Viime kaudella hän pelasi Meksikon pääsarjassa ja sinne hänet on nyt houkuteltu takaisin.

Mahtoivatko kovat tammikuun pakkaset hätistää miehen lämpöisemmille seuduille?

– Vaikea sanoa, kun en ole miehen kanssa päässyt juttelemaan, Linnamo virkkoi.

Pistekuningas palaa Jyväskylään - HoNsU:n riveissä jo maanantaina