Suomalaiset jahtaavat kolmoisvoittoja naisten pika-aidoissa ja miesten keihäänheitossa

Sunnuntaille jäi kirittävää, kun Suomen miehet ovat tappiolla 99–105 ja naiset 100,5–104,5 perinteisen Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun ensimmäisen päivän jälkeen.

Yksi päätöspäivän odotetuimmista lajeista on miesten keihäänheitto, jossa Suomen kolmikko Lassi Etelätalo, Oliver Helander ja Toni Kuusela jahtaavat kolmoisvoittoa.

–  Uskon, että nähdään kasikymppisiä ja myös Dohan rajan ylityksiä, Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola viittaa 83 metrin tulosrajaan.

Suomen keihäskolmikosta jokainen on ylittänyt rajan tänä vuonna. Helander ja Antti Ruuskanen on jo valittu Dohaan. Tuore Suomen mestari Etelätalo ja tänä vuonna ennätyksensä 83,40 heittänyt Kuusela kisaavat viimeisestä MM-paikasta.

Myös kiekonheitossa voidaan odottaa pitkiä kaaria, mutta lähinnä ruotsalaisten kädestä. Maailmantilaston ykkösmies Daniel Ståhl on heittänyt 71,86.

Naisten 100 metrin aitajuoksun pitäisi olla suomalaisten laji, kun Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri lähtevät kilpaan ennakkosuosikkeina.

–  Uskon kolmoisvoittoon ja siihen, että tulee kova kisa. Toivottavasti tulee hyviä aikoja, Neziri tuumi lauantaina.

SE-nainen Korte saapui kesken treenijakson, joten hän ei odota huippuaikaa. Suomen ennätys 12,72 syntyi heinäkuun lopulla Joensuussa.

Tornéuksen jäähyväiset

Sunnuntaina nähdään ainakin yhdet jäähyväiset Ruotsi–Suomi-maaotteluille, kun pituushypyn ruotsalaismenestyjä Michel Tornéus hyppää viimeistä kertaa maaottelussa. Kaksinkertainen ulkoratojen EM-mitalisti lopettaa uransa 33-vuotiaana tämän kauden päätteeksi.

Tornéuksen kauden pisin siivu on kantanut 764, ja Suomen osallistujat Kristian Pulli (805), Roni Ollikainen (804) ja Kalle Salminen (778) ovat hänen edellään. Tilastokärkenä kisaan lähtee Ruotsin Thobias Montler, jonka kauden paras tulos on 822.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.