Suomelle hopea naisten EM-parikeilailussa

Suomen Piritta Kantola ja Krista Pöllänen ovat ottaneet hopeasijan keilailun naisten EM-kilpailujen avauslajissa parikilpailussa. Loppuottelussa Ruotsin pari Nina Falck/Helen Johnson oli parempi pistein 454–429.

Ruotsi karkasi liian kauas, kun sekä Flack että Johnson tekivät viisi kaatoa peräkkäin alusta alkaen. Kantola oli suomalaisista parempi pistein 248, Pöllänen jäi 181 pisteeseen.

– Ruotsalaiset saivat unelma-alun ja pääsivät liian kauas karkuun. Saimme loppua kohti eroa kiinni, mutta matka loppui kesken. Molemmat tytöt pelasivat hyvin ja tekivät tarvittavat muutokset, jotta pystyisimme nousemaan. Aina jää jossiteltavaa, niin nytkin, mutta mitali on aina mitali, valmentaja Jaana Puhakka kommentoi.

Finaalipelejä edeltäneessä kolmipäiväisessä karsinnassakin Ruotsi oli kärjessä ja Suomi kakkonen. Välierässä Kantola ja Pöllänen kohtasivat Tanskan Sascha Wedelin ja Rikke Holm Rasmussenin, ja hallitsivat Pölläsen 278 pisteen voimin voittoon 492–437. Toisessa välierässä Ruotsi kaatoi Englannin 399–352.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.