Suomen ampumahiihtoon norjalaisosaamista

Suomen ampumahiihtoliitto on tehnyt merkittävän palkkauksen tulevaisuutta ajatellen, kun norjalainen Kristian Holm saapuu suomalaisnuorten päävalmentajaksi.

32-vuotias Holm on nuoresta iästään huolimatta toiminut valmentajana jo vuodesta 1996 lähtien. Hänen aiemmat pestinsä ovat olleet seuravalmennuksessa ja Norjan liiton aluevalmennuksessa.

Holm aloittaa työt Suomessa elokuun alussa.

Samalla Ampumahiihtoliitto tiedotti, että Per-Ole Lindell siirtyy valmennuksen ja kilpailutoiminnan johtajaksi. Aiemmin Lindell on toiminut liiton huoltopäällikkönä. Jatkossa hänen roolinsa on osaamisen kokoaminen, yhteydenpito ja organisoiminen.

- Ammattimaisesta osaamisesta ja sen vahvistamisesta puhuttaessa valmentajakoulutus, valmennustyössä toimivien vuorovaikutus, sitoutuminen ja oikea verkostoituminen ovat merkittäviä asioita, SAhL:n toiminnanjohtaja Janne Hakala kertoi.

Maajoukkueen päävalmentajaa liitto ei ole vielä nimittänyt - ja saattaa jättää kokonaan nimittämättä. Päätöksiä asiassa tehdään aikaisintaan ensi syksynä.

- Olemme uuden edessä. Muutosta ja rytminvaihdosta tarvitaan ja sen toteuttamisessa rakenteiden muuttaminen on tärkeä askel. Hahmotelma siitä, miten ja minkä tyyppisten ihmisten johdolla tulevien vuosien valmennustoimintaa viedään eteenpäin, on pitkällä, Hakala valotti.

Liiton tavoitteena on seuraavan vuoden aikana leventää maajoukkueen kärkeä niin, että viesteihin saataisiin kilpailukykyiset joukkueet. Päätavoite on asetettu vuoden 2014 talviolympialaisiin.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.