Suomen hiihtomaajoukkue matkustaa kotiin – mäkihypyn maailmancupin loput kisat peruttiin

Suomen maastohiihtomaajoukkue matkustaa tänään torstaina Pohjois-Amerikasta kotiin. Joukkue ei kilpaile mahdollisissa maailmancupin kisoissa Quebecissa.

Hiihtoliiton tiedotteen mukaan päätökseen vaikutti koronavirustilanteen paheneminen ympäri maailmaa. Taustalla on myös matkustamiseen liittyviä syitä.

–  Yhdysvallat on jo sulkenut matkustajaliikenteen Eurooppaan. Kanada ei vielä ole tehnyt päätöksiä, mutta tilanne muuttuu jatkuvasti, tiedotteessa todetaan.

Myös ainakin Ruotsin, Britannian ja Tshekin joukkueet jättävät Quebecin kilpailuviikonlopun väliin, jos sellainen järjestetään. Norja ei edes lähettänyt joukkuetta maailmancupin päätöskisoihin Pohjois-Amerikkaan.

Maailmancupin Minneapolisin sprinttikilpailu ja Canmoren päätöskisat on peruttu ensi viikolta, joten maailmancupin kautta on jäljellä enintään Quebecin kisaviikonloppu.

Mäkikausi päättyi Norjaan

Myös suomalaismäkihyppääjät matkustavat tänään torstaina kotiin Norjasta, jonne päättyi sekä miesten että naisten maailmancup. Trondheimin kisat sekä miesten osalta Vikersundin lentomäen viikonloppu peruttiin. Lisäksi naisten maailmancupin päätöskisat Venäjällä on peruttu.

Slovenian Planican lentomäen MM-kilpailut siirrettiin ensi kaudelle. Planicassa oli määrä kisata 19.–22.  maaliskuuta.

Mäkihypyn miesten maailmancupin ykkönen oli Itävallan Stefan Kraft ennen Saksan Karl Geigeria ja Japanin Ryoyu Kobayashia. Naisten cupin kärjessä oli Norjan Maren Lundby ennen Itävallan Chiara Hölzliä ja Eva Pinkelnigia.

Suomalaismiehistä paras oli kokonaispisteissä sijalla 32 ollut Antti Aalto. Myös Niko Kytösaho pääsi maailmancupin pisteille. Suomalaisnaisista pisteille pääsivät Julia Kykkänen ja Susanna Forsström.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.