Suomi hävisi niukasti Hollannille

Suomen lentopallomaajoukkue on EM-turnauksessa ylihuomenna käytännössä pakkovoiton edessä Viroa vastaan. Avausvastustaja Hollanti tarrasi tiukasti jatkopaikkaan puristettuaan 3–2 (25–21, 22–25, 28–30, 25–15, 18–16) -voiton.

Avausottelu jätti peliä pyörätuolista johtaneelle päävalmentaja Mauro Berrutolle paljon mietittävää. Hän voi muun valmennusjohdon ja pelaajien kanssa miettiä, miksi Suomen peli romahti eräjohdossa 2–1. Lisäksi päänvaivaa aiheuttaa viidennessä erässä hankitun 11–7-johdon hukkaaminen.

Suomella oli viidennessä erässä kolme ottelupalloa, mutta tulosta ei tullut. Sen sijaan Hollanti katkaisi heti ensimmäisellä tilaisuudellaan, kun Konstantin Shumovin iskulyönti suuntautui kenttärajojen yli.

Suomen pelitaso romahti neljännessä erässä käsittämättömästi. Tilanne näytti kolmen erän jälkeen hyvältä, kun hyökkäys- ja varsinkin torjuntapeliään terästänyt Suomi vei toisen ja kolmannen erän nimiinsä.

Suomen neljännen erän alamäkeä selittää torjuntatilasto. Kun joukkue voitti kolmannen erän torjunnat 7–2, se ei seuraavassa erässä pystynyt torjumaan Hollantia kertaakaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.