Suomi otti elintärkeän voiton Bulgariasta koripallon MM-karsintaottelussa

Suomi otti MM-haaveidensa kannalta elintärkeän voiton kukistamalla Bulgarian koripalloilun MM-karsintaottelussa Helsingissä pistein 75–70.

21 pistettä heittänyt Jamar Wilson ja kuusi kolmosta upottanut Mikko Koivisto (18 pistettä) olivat Suomen hyökkäyspään tärkeimmät onnistujat, kun euroliigatakamiehet Petteri Koponen ja Sasu Salin eivät päässeet seurajoukkueistaan peliin.

Suomi repäisi pelin alkuun 7–0-johdon, mutta Bulgaria imi eron umpeen. Aleksandar Vezenkov donkkasi tilanteeksi 12–15 ja kuittasi vielä kaupan päälle vapaaheiton Alexander Madsenin rikottua.

Madsen otti kolmannen virheensä jo toisen neljänneksen ensimmäisellä minuutilla, ja Suomi joutui lähettämään Juho Nenosen Vezenkovin vartijaksi. Mikko Koivisto upotti toisen neljänneksen alussa neljä kolmosta ja vei Suomen johtoon.

Carl Lindbomin alley oop -donkki nosti Suomen 34–26-johtoon vajaat kolme minuuttia ennen puoliaikaa. Lindbomin ja Wilsonin kolmoset lisäsivät Suomen johdon yli kymmeneen pisteeseen puoliajalle mentäessä.

Kolmannen neljänneksen Bulgaria aloitti 7–0-nykäyksellä tilanteeseen 40–37, ja Vezenkov tasoitti kolmosella tilanteeksi 42–42. 2,5 sekuntia ennen neljänneksen loppua Vezenkov siirsi vapaaheittoviivalta Bulgarian 60–58-johtoon ennen viimeistä neljännestä.

Shawh Huffin kolmonen siirsi Suomen 61–60-johtoon päätösneljänneksen aluksi, mutta Bulgaria meni 67–61-johtoon ennen kuin Juho Nenosen kolmonen pysäytti vieraiden kirin. Mikko Koiviston ottelun kuudes kolmonen nosti Suomen 71–70-johtoon, kun peliaikaa oli 2.56 minuuttia.

Wilson nosti Suomen 73–70-johtoon, eikä kumpikaan joukkue saanut aikaan pisteitä useaan hyökkäykseen. Bulgaria sai viimeisen hyökkäyksen, kun peliaikaa oli 16 sekuntia, mutta Stanimir Marinovin kolmosyritys pomppi korilevyn yli, kun aikaa oli 7,3 sekuntia. Bulgaria lähetti Wilsonin vapaaheittoviivalle, josta tämä upotti molemmat tilanteeseen 75–70.

MM-karsinnan seuraavat ottelut pelataan ensi kesänä, jolloin Suomi kohtaa viimeisissä alkulohkopeleissään Tshekin ja Islannin. Neljän maan lohkosta kolme etenee jatkokarsintalohkoon, mutta alkulohkon pisteet jäävät voimaan, joten jokainen peli on tärkeä.