Suomi tarvitsee tarkkuutta heittopeliinsä

Suomen koripallomaajoukkueen täytyy saada heittopelinsä onnistumaan paremmin kuin eilen Israelia vastaan, jos Suomi haluaa voittaa Venäjän tänään ja taistella jatkopaikasta koripallon EM-kisoissa.

Suomen hyökkäyspeli rakentuu paljolti rohkean kaukoheittopelin varaan, mutta kahdessa ensimmäisessä EM-ottelussa suomalaisten kolmoset ovat uponneet vain 29-prosenttisesti. Ahkerimmin (12 kolmosta) kaaren takaa yrittäneistä pelaajista Sasu Salin on saanut puolet kolmosistaan sisään, mutta Shawn Huff ja Petteri Koponen vain kaksi, mikä tarkoittaa heikkoa 16,7 prosenttista osumatarkkuutta.

Erityisesti Koposelta Suomi tarvitsee Venäjää vastaan paljon parempaa esitystä kuin Israelia vastaan. Eilisessä tappiossa Koponen sai kokoon vain kolme pistettä heittotarkkuudella 1/10. Vähintään yhtä huolestuttavaa on, ettei Koponen kahdessa ensimmäisessä pelissä ole päässyt kertaakaan vapaaheittoviivalle.

– He puolustivat Petterin hyvin, juuri niin kuin pelinjohtaja pitää puolustaa, päävalmentaja Henrik Dettmann sanoi Israel-ottelun jälkeen.

Salinin lisäksi Suomen heittäjistä on onnistunut vain Erik Murphy, joka oli Suomen paras pelaaja Israelia vastaan. Murphy on kerännyt kahdessa ensimmäisessä pelissä 15,5 pistettä ja kymmenen levypalloa ottelua kohti.

– Se on iso peli ja meidän on oltava valmiimpia pelaamaan, Murphy ennakoi Venäjä-peliä eilen.

Myös Venäjä on tuskaillut ensimmäisissä peleissään heittopelinsä kanssa jäätyään sekä kakkosissa että kolmosissa alle 40 prosentin osumatarkkuuteen. Kahden pelin jälkeen joukkueen parhaat pistemiehet ovat laitahyökkääjät Andrei Zubkov (16,5 pistettä ottelua kohti) ja  Andrei Vorontshevits (13,5) sekä pelinjohtaja Dmitri Hvostov (13).

Suomen ja Venäjän ottelu alkaa Montpellierissä kello 16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ratkaisut lähestyvät Suomen EM-alkulohkossa

Susijengi hakee EM-avausvoittoaan - vastassa Venäjä

Suomi taipui toisen kerran EM-koripallossa