Superpesiksen alkusarja huipentuu – Hippoksella kohtaavat sarjataulukon kakkonen ja kolmonen

Kirittäret saa sunnuntaipäivänä alkusarjan viimeiseen kotiotteluunsa vieraaksi Porin Pesäkarhut.

Kirittäret pelaa sunnuntaina naisten Superpesiksessä alkusarjan viimeisen kotiottelunsa. Sen jälkeen edessä on vielä kolmen vieraspelin kiertue - Seinäjoki, Oulu ja Lappajärvi – ennen sarjan jakautumista ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

Tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena oleva Kirittäret on toki varmistanut paikkansa ylempään jatkosarjaan aikapäivää sitten. Pelattavaa alkusarjan viimeisissä otteluissa silti riittää. Kirittärillä on vielä mahdollisuus päästä jatkosarjaan sarjataulukon kärkipaikalta. Tämänhetkinen sarjakärki Manse PP Tampereelta on neljän pisteen karkumatkalla, mutta kaksi peliä jyväskyläläisiä enemmän pelanneena.

– Tässä vaiheessa vieläkin tärkeämpää on, miten meidän oma peli saadaan kulkemaan. Vasta jatkosarjassa sarjataulukon sijoituksilla on sitten suurempi merkitys, kun pelataan muun muassa kotiedusta pudotuspeleihin, Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen kommentoi.

Kirittäret on kuluvalla viikolla pelannut jo kaksi onnistunutta ottelua. Ensin kaatui kotiottelussa Kempele lukemin 2-0 ja sen jälkeen vieraissa samoin lukemin Hyvinkää. Porilaiset sen sijaan porskuttavat tällä hetkellä kuuden ottelun voittoputkessa.

– Tämän viikon aiemmissa otteluissa pyrittiin hyvillä ja kovilla lyönneillä saamaan tilanteita aikaiseksi, jotta etenijöiden ei tarvitsisi niin paljon juosta. Jalkoja on pakko vähän yrittää säästää, sillä on tämä pelitahti niin raju, Viljanen kertoo.Ulkopelissä riskitasojen säätely isossa osassaTänään pelataan alkusarjan voittohaaveiden kannalta todella tärkeä ottelu, sillä vieraaksi saapuu sarjataulukon kakkonen, Porin Pesäkarhut. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuussa Porissa Pesäkarhut voitti Kirittäret tiukan ottelun päätteeksi 1-0 (3-1, 3-3).

– Sopivan henkisen latauksen löytäminen on avainasioita. Se ei tässä peliruuhkassa ole aina ihan helppoa. Odotan joka tapauksessa todella kovatasoista ottelua, Viljanen juttelee.

Voittaakseen Pesäkarhut täytyy Kirittärien löytää myös aseet muun muassa porilaisten lyöjäjokerin, Susanna Puiston, pommien pysäyttämiseksi. Kirittärissäkin urallaan pelannut Puisto on tällä hetkellä naisten Superpesiksen lyöjätilastossa toisena iskettyään 16 ottelussa 38 juoksua. Kirittärien kuluvan kauden paras kotiuttaja on ollut Emma Nieminen 33 lyödyllä juoksulla.

Ennen kaikkea Viljanen kuitenkin kuvailee Pesäkarhuja sarjan nopeimmaksi joukkueeksi. Vahvoja etenijöitä siis löytyy, kuten Milla Lindström.

– Meidän täytyy olla hereillä ulkopelissä ja osattava säädellä riskitasoja. Toisaalta pitää olla varautunut koviin lyönteihin, mutta toisaalta ei voida antaa liikaa tilaa lyhyille lyönneille, koska etenijät ovat niin nopeita, Viljanen analysoi.Virpin Hukan pelikunto arvoitus


 
Superpesiksen etenijätilastoa tällä kaudella on dominoinut tuttuun tapaan Kirittärien Virpi Hukka. Kolme kertaa urallaan etenijätilaston voittanut Hukka on kerennyt kotipesään 16 ottelussa yhteensä 36 juoksun arvoisesti.

Tiistain ottelussa Kempelettä vastaan Hukka vaikutti loukkaavan takareittään. Niinpä torstain ottelussa Hyvinkäällä hän pelasi kotiuttajajokerina, mikä myös vaikutti sujuvan, sillä ottelun tehot olivat 1+3 lyötyä juoksua.

-Virpi pelaa luultavasti jokerina tänäänkin. Ei oteta jalan kanssa mitään riskejä, Viljanen suostuu paljastamaan.Naisten Superpesistä Hippoksella: Kirittäret – Pesäkarhut sunnuntaina 15. heinäkuuta klo 13:00.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .