Susie Wolffin testi jäi torsoksi, F1-unelma elää

Susie Wolff ei piehtaroinut pettymyksessä, vaikka hänen testijaksonsa Williams-tallin formula ykkösellä Britannian gp:n ensimmäisellä harjoitusjaksolla jäi vajaan 20 minuutin mittaiseksi.

Skotin testi jäi torsoksi moottoriongelman takia. Hänen unelmansa on silti tukevasti hengissä. Wolff haluaa olla ensimmäinen nainen, joka on kilpaillut formula ykkösillä sitten vuoden 1976.

- Tällaista se kilvanajo on. Olen vuosien mittaan oppinut ottamaan vastaan rajut ilon ja pettymyksen hetket, Wolff sanoi.

Wolffilla on toinen tilaisuus näyttää kyntensä parin viikon päästä Saksan gp:n harjoituksissa Hockenheimin radalla.

- Hockenheimissa täytyy näyttää, mihin pystyn. Nyt se ei ollut mahdollista, Wolff tuumi.

Italialainen Brabham-kuljettaja Giovanna Amati teki vuonna 1992 kolme yritystä päästä mukaan F1-kisoihin, mutta ne päättyivät karsiutumisiin. Edellinen F-ykkösissä kilpaillut nainen on italialainen Lella Lombardi. Hän ajoi sarjassa vuosina 1974-1976 yhteensä kaksitoista kilpailua.

Wolff, 31, on Mercedesin F1-tallin johtajan Toto Wolffin vaimo, joten hän saa yritykselleen hyvää taustatukea. Kokemusta Susie Wolff on hankkinut muiden muassa ajamalla seitsemän vuotta Saksassa rata-autojen DTM-sarjaa.

- Tytöiltä puuttuu roolimalli. Kun he eivät näe naisia radalla kilpailemassa, he eivät innostu hakeutumaan kilpa-autoilun pariin, Wolff sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.