Suunnistuksen nuorten MM-mitalisti: Urheilijan pitää olla aktiivinen somessa

– Kyllä urheilijan pitää olla aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Ainakin silloin, jos hän haluaa olla kiinnostava yleisön ja sponsorien silmissä, tuumii tuore suunnistuksen nuorten MM-mitalisti Otto Kaario.

Myös yleisurheilun puolella nuorten SM-mitaleja vastaikää voittanut 19-vuotias Kaario noudattaa tarkasti omaa linjaustaan. Häneltä löytyvät julkiset tilit niin Twitteristä, Instagramista kuin Youtubesta, joita nuori urheilija myös päivittää aktiivisesti.

– En mä sitä omaa somenäkyvyyttäni kuitenkaan erityisesti mieti tai mitään stressaa. Se tulee mulle luonnostaan, someaikakautena varttunut Kaario kertoo.

Keskiössä Kaarion someprofiileissa on kuitenkin urheilu. Kanavissaan hän päästää seuraajansa näkemään, millaista kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilijan arki on.

Lähimmäs Kaariota seuraajat pääsevät Youtubessa, jossa suunnistaja julkaisee omia videoblogejaan. Urheilijoiden parissa edelleen vielä varsin harvinaisissa ”vlogeissa” Kaario videokuvaa tunnelmiaan esimerkiksi arvokisoista tai harjoitusleireiltä.

– Olen katsonut itse paljon esimerkiksi norjalaishiihtäjä Johannes Kläbon (70 726 tilaajaa) vlogeja. Sen myötä syntyi sitten idea myös omasta videoblogista, Kaario taustoittaa.

Kaarion hallinnoimalla ”Oton seikkailut” -Youtube-kanavalla on toistaiseksi vain 148 tilaajaa, ja sen videot ovat keränneet keskimäärin reilut viitisensataa katsojaa. Silti etenkin lajipiireissä Kaarion videot ovat nousseet seuratuiksi.

– Paljon olen saanut positiivista ja kannustavaa palautetta. Kai etenkin nuoria suunnistajia kiinnostaa nähdä, millaista mun elämä vaikkapa maajoukkueessa on. Eikä se videoiden kuvaaminen ja editoiminen ole mulle edes mikään taakka, vaan lähinnä hauskaa ajanvietettä ja vastapainoa urheilulle, Kaario kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .