Tähen Toivomus laittoi Costellon ahtaalle

Hankasalmelta Kaustiselle matkustanut Tähen Toivomus huolehti siitä, että Costello joutui tekemään täyden päivätyön ennen kuin pystyi nappaamaan kymppitonnin ykkösrahat. Jättisuosikki kykeni kääntämään vasta päätössatasella kilpailun edukseen.

– Tähen Toivomus on niin hyvä hevonen, että kesällä tulevat osat muutaman kerran vaihtumaan, mutta toivotaan, että eivät pysyvästi, voittajaa valmentava Ville Korjus antoi vastustajalle tunnustuksen.

Kilpailussa pidettiin Tähen Toivomuksen johdolla kovaa matkavauhtia.

Näin ollen Costellon voittoajaksi merkittiin täyden matkan tasoituksessa 22,5, mikä on kauden kärkitulos. Ori kiersi viimeiseen kaarteeseen Tähen Toivomuksen rinnalle.

– Oli tiukkaa. Näin kurvissa, että Tähen Toivomuksella ei ollut hirveästi varaa, mutta ei ollut meilläkään, sillä vauhti oli ollut niin kovaa, Risto Tupamäki kertasi.

– Suoran alussa mentiin aika lailla tasan, mutta sitten huomasin, että yliote siirtyi meille. Tämä on niin valtava hevonen.

Lämminveristen vastaava sarja meni Next Directionille. Viisivuotias ravuri sai heti kutsun kolmen viikon päästä 70000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan Seinäjoki Raceen, johon valmentaja Timo Hulkkonen antoi myöntävän vastauksen.

 

TOTO76 LÄHTÖ LÄHDÖLTÄ:

Lähtö 1, nro 1 Kukan Tutu: Johti 2600 metrin ryhmää koko ajan. -Varaa jäi ihan jonkun verran, Terho Rautiainen kuvaili voiton vaivattomuutta.

Toiseksi pelatuin, 23,10 %. Rivin arvo 1,30 euroa.
 

Lähtö 2, nro 5 Essi Van Press: Oli keulajuoksun jälkeen uhkaajia vailla.

-Ei ollut muuta kuin katsella ja ihmetellä, ketä vastaan ajetaan, Iikka Nurmonen totesi. Eniten pelattu, 20,96 %. Rivin arvo 3,30 euroa.


Lähtö 3, nro 2 Faija: Juoksi aivan johtaneen tuntumassa ja pudotti sen loppusuoralla toiseksi. -Kyllä se vähän yllätti, vaikka hevonen oli rento ja ravasi oikein hyvin, Jarmo Saarela vastasi, kun udeltiin, osasiko hän odottaa voittoa. Neljänneksi pelatuin, 2,17 %. Rivin arvo 116,80 euroa.


Lähtö 4, nro 13 Adrianne H: Ehti tammoille rajatussa lähdössä loppumetreillä viidettä rataa pitkin parhaimmaksi. -Kun loppusuoran alkuun pääsin ja näin, että hevonen rupeaa saamaan kiinni, silloin usko oli hyvä, Mauri Jaara kertasi. Kolmanneksi pelatuin, 14,37 %. Rivin arvo 436,40 euroa.
 

Lähtö 5, nro 1 Archie Dream: Kiihdytti heti keulaan. -Ruuna oli koko ajan hyvän tuntuinen, valmennettavaansa ohjastanut Santtu Raitala tiivisti. Toiseksi pelatuin, 19,08 %. Rivin arvo 1772,70 euroa.


Lähtö 6, nro 7 Costello: Kiersi viimeisellä takasuoralla toisesta parista ulkoa keulassa juosseen Tähen Toivomuksen rinnalle. -Ori on käynyt niin fiksuksi ajaa, että ei ole mikään väkivaltainen, vaikka meneväinen onkin, Risto Tupamäki ruoti. Kohteiden pelatuin, 69,31 %. Rivin arvo 2259 euroa.
 

Lähtö 7, nro 14 Next Direction: Hakeutui 2600 metrin tasoituksessa takamatkalta jo alkuvaiheessa johtaneen kupeelle. -Hevonen on vielä nuori, joten sen kanssa pitää edetä rauhallisemmin kuin jollakin rutinoidummalla, Jukka Torvinen muistutti, kun Seinäjoki Raceen oli tullut kutsu. Neljänneksi pelatuin, 13,86 %. Rivin arvo 7681,70 euroa.