Tällä aikataululla jalkapallo-, pesäpallo- ja tenniskentät jyrätään Hippos-hankkeen tieltä

Hippos2020-projektin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa ensi keväänä. Ensi vuoden maaliskuussa ensimmäisenä jyrän alle joutuvat Hippoksen viereiset jalkapallo- ja pesäpallokentät. Tenniskentät ovat jäämässä sijoilleen ensimmäisen rakennusvaiheen ajaksi vuoteen 2022 asti, mutta tenniksen siirtymistä osaksi Killeriä valmistellaan jo.

Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen uskoo, että jalkapallon harrastajille riittää väistötiloja Jyväskylän muilta kentiltä. Pesäpalloilijoille sen sijaan tarvittaisiin väistötilat. Kirittäret pelaa ainakin kauden 2020 kotiottelunsa väistökentällä Lohikosken Koskenharjulla. Jyväskylän kaupungin kulttuurin ja liikunnan palvelujohtajan Ari Karimäen mukaan muista pesäpallon väistötiloista ei vielä ole tehty päätöstä.

– Tällä hetkellä vahvimmalta näyttäisi, että pesäpallon väistökentät järjestetään Koskenharjun suuntaan.

Hankkeen valmistuessa lajin harrastajilla ei enää ongelmia ole. Hippokselle aiotaan rakentaa 4 500-paikkainen jalkapallostadion sekä monikäyttöinen ulkoareena, joka sopii myös pesäpallon pelaamiseen.

– Jalkapallostadion tullaan rakentamaan. Asiasta tehty valitus koski stadionin kattamista, mutta tekonurmellinen stadion on joka tapauksessa suunnitelmissa, sanoo Karimäki.

Hippoksen rakennushankkeen arvioitu kokonaiskesto on Halisen mukaan noin viisi vuotta.

– Rakentamisen odotetaan kestävän siksi näin kauan, koska väistötilojen käyttöä koitetaan välttää. Jos halutaan nopeammin ja halvemmalla, mikä on myös mahdollista, väistötiloja joudutaan käyttämään.

Halisen mukaan vuonna 2022 on tarkoitus olla valmiina monitoimiareena, uudet harjoitusjäät ja itse areenakeskus, missä sijaitsevat toimistot, liiketilat, ravintolat ja yliopiston tilat. Parkkipaikat pysyvät ennallaan ensimmäisen rakennusvaiheen aikana.

– Ensimmäinen rakennusvaihe ei syö oikeastaan muita parkkipaikkoja kuin hiekka-alueen AaltoAlvarin ja jalkapallokentän välissä. Uutta pysäköintiä valmistuu myös monitoimiareenan pysäköintiluoliin. Aluksi rakennetaan pitkälti tyhjälle tontille. Toisessa ja viimeisessä vaiheessa puretaan Hippoksen jäähalli ja liikuntalaboratoriotilat uusien tilojen tieltä.

Hippoksella toimii yli 100 seuraa ja alueelle tulee suorituspaikkoja yli 20 lajille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .