Tällaisella radalla ajetaan viikonlopun F1-kisa

F1:n Britannian osakilpailu ajetaan sunnuntaina Silverstonen radalla. Silverstonen rata on kuuluisa nopeista mutkistaan, joissa auton aerodynaaminen pito nousee tärkeään rooliin.

Nykykuskeista Silverstonessa ovat voittaneet Fernando Alonso kahdesti sekä Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ja Nico Rosberg kerran. Räikkösen vuoden 2007 voiton lisäksi suomalaisista Mika Häkkinen voitti vuonna 2001.

Ohittamista radalla pidetään keskimääräistä helpompana, ja parhaat ohituspaikat ovat pitkin suorien päässä Brooklands- ja Stowe-mutkissa. Silverstonessa talleilla on käytössään kova ja keskikova rengasseos, ja kisassa kaksi varikkopysähdystä lienee yleisin taktiikka.

Suurta roolia näyttelee myös vallitseva sää, sillä lähes joka vuosi jossain vaiheessa osakilpailuviikonloppua on sade heittänyt oman mausteensa kisan sekaan.

Silverstonessa ajettiin MM-historian ensimmäinen gp vuonna 1950. Alun perin sotilaslentokentälle rakennettua rataa on muokattu moneen kertaan, nykyistä 5,8-kilometristä versiota on käytetty vuodesta 2011.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.