Tanska ratkaisi MM-kisojen majoitusongelman "festarityylisellä" lätkäkaupungilla

Nielsen kehuu majoitusalueen olevan lähellä areenaa.

Jääkiekon MM-kisat järjestetään ensi keväänä Tanskassa. Leijonat pelaa turnauksen B-lohkossa, jonka pelit järjestetään pienessä Herningin kaupungissa.

Noin 50 000 asukkaan Herningin niukat majoitusmahdollisuudet ovat ehtineet aiheuttaa jo huolta. Missä kaikki innokkaat suomalaiset jääkiekkofanit voivat nukkua, kun kaupungista löytyy vain muutama hassu hotelli?

Tanskassa on kuultu suomalaisten hätähuuto, vakuuttaa maan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Henrik Bach Nielsen. Vastauksena on "festarityylinen" lätkäkaupunki.

– Rakennamme niin kutsutun lätkäkaupungin, jonne mahtuu noin 8 000 ihmistä, Nielsen kertoi jääkiekkovammoja käsitelleessä tapahtumassa Helsingissä.

– Se ei ole viiden tai neljän tähden paikka, mutta tavoitteenamme on tehdä erittäin, erittäin isot bileet. Se on pieni kaupunki, josta voi ostaa kaiken tarvittavan.

Nielsen kehuu majoitusalueen olevan lähellä areenaa. Esitteen mukaan aitoon festivaalitunnelmaan voi päästä varaamalla perinteisen telttamajoituksen, mutta alueella on mahdollista majoittua myös sisätiloissa.

– Olemme erittäin innoissamme, mutta myös vähän jännittyneitä, koska järjestämme kisat ensimmäistä kertaa. Tämä ei ole vain maan suurin jääkiekkotapahtuma, vaan suurin urheilutapahtuma Tanskassa ikinä.

Suomi kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Etelä-Korean lauantaina 5. toukokuuta. Ensimmäistä kertaa A-sarjassa esiintyvän Etelä-Korean lisäksi Suomi kohtaa Herningissä Latvian, Norjan, Kanadan, Saksan, Yhdysvallat sekä isäntämaa Tanskan.

A-lohko sekä mitalipelit pelataan Kööpenhaminassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentti: Oliko tässä(kään) mitään järkeä, IIHF?