Toto75: Hankasalmelaisista voittovuorossa oli Tähen Toivomus

Hankasalmelaisen Pauli Raivion valmentama Ellin Sisu kävi hakemassa viime lauantaina Lahden Toto75-ravien kovimmasta suomenhevossarjasta ykkösrahat. Sen tallikaveri Tähen Toivomus puolestaan ylsi nyt viikkoa myöhemmin Oulussa vastaavaan saavutukseen. Suoritus palkittiin keulajuoksun jälkeen 7 000 eurolla.

Kyseessä oli Tähen Toivomuksen toinen kilpailu reilun neljän kuukauden tauon jälkeen. Ensimmäinen oli epäonnistunut Killerillä, sillä hevosella oli ollut alussa vaikeuksia päästä oikeaan askelrytmiin. Äimäraution radallakin vaikein hetki oli jo lähtösuoralla.

– Oli tarkkaa, vaikka mentiin auton taakse lunkisti ja ajoitus onnistui suhteellisen hyvin. Pikkuisen kuitenkin olimme vieläkin liian aikaisessa. Kun puomi vähän heilahti, ori heitti heti peitsille ja hyppäsi vähän ulos päin, mutta pudotti siitä raville, Henri Bollström kertasi.

– Sen jälkeen ei ollut hädän päivää, ja hevonen voitti aika helposti. Tosin tauko vieläkin vähän näkyi, sillä hevonen ei ehkä ole vielä ihan herkimmillään.

Pauli Raivio oli todennut lämmitystä seuratessaan, että rata on Tähen Toivomukselle hieman liian napakka. Näin ollen varustelaatikosta kaivettiin starttia varten varvaspainot, jotka ruuvattiin kavioiden päälle. Ne olivat tulleet tutuiksi jo Tähen Toivomuksen varsavuosina.

Sekä ohjastaja että valmentaja olivat sitä mieltä, että ori on vielä hiukan parempi kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tallin huippukaksikosta Ellin Sisu on vuorossa viikon päästä Kuopiossa, mutta sen jälkeen kunnollisia kilpailumahdollisuuksia ei ole kaksikolle viikkoihin tarjolla.

Pihtiputaalaisen Antti Ojanperän valmentamat ravurit ottivat lämminveristen avoimesta ryhmästä kaksoisvoiton. Johtanut Regent Zet oli paras ja takajoukoissa aloittanut Tir Du Caux kipusi sitä lähimmäksi.

Niiden tallikaveri Josveis oli sitä ennen ollut Tähen Toivomuksen jälkeen toinen.

TOTO75 LÄHTÖ LÄHDÖLTÄ:

Lähtö 1, nro 7 Mas Capacity: Oli toisessa kaarteessa hakemassa jopa keulapaikkaa, kun laukkasi ja menetti asemansa. Ehti vielä kiriä parhaimmaksi, kun kärjessä laukkailtiin päätössatasilla urakalla. – Ajattelin jo, että ainakaan voittoon ei ole enää mahdollisuuksia, Janne Soronen myönsi. Eniten pelattu, 39,16 %. Rivin arvo 0,40 euroa.

Lähtö 2, nro 3 Bianca Creek: Työntyi tammoille rajatussa sarjassa neljännessä parissa ulkona juosseena juuri ennen maalilinjaa ensimmäiseksi. – En ollut varma, että kerkesimmekö, Iikka Nurmonen tunnusti. Kolmanneksi pelatuin, 16,91 %. Rivin arvo 3,50 euroa.

Lähtö 3, nro 2 Ruhvanan Urho: Piti kaikki takanaan. – Tuo hevonen on nyt kyllä hyvä. Se luottaa itseensä, Mauri Jaara kehui. Eniten pelattu, 41,15 %. Rivin arvo 5,90 euroa.

Lähtö 4, nro 4 Hard To Trick: Oli toisesta parista ulkoa ratkaisuvaiheessa omaa luokkaansa. – Sen jälkeen ei oikeastaan ollut ongelmia, kun saatiin parijonoon selkä eteen, Martti Pellikka totesi. Eniten pelattu, 45,28 %. Rivin arvo 8,80 euroa.

Lähtö 5, nro 7 Willy Wingston: Laskeutui ensimmäisen kaarteen jälkeen piikkipaikalle. – Kiva jatkaa tuon hevosen kanssa, Mauri Jaara iloitsi. Eniten pelattu, 50,47 %. Rivin arvo 9,80 euroa.

Lähtö 6, nro 1 Tähen Toivomus: Johti käytännössä jokaisen metrin ajan. – Ori on muuttunut vuodessa paljon. Se tuntuu vahvemmalta ja ronskimmalta, Henri Bollström kuvaili. Eniten pelattu, 40,58 %. Rivin arvo 11,30 euroa.

Lähtö 7, nro 4 Regent Zet: Ei päästänyt edes lopussa ketään ohi. – Kaikki meni helposti ja hevosella oli painetta maalin jälkeenkin, Hannu Torvinen tiivisti. Kohteiden pelatuin, 68,39 %. Rivin arvo 11,50 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .