Triplamestari Pärmäkoski ehti hakea lipun mukaan loppusuoralle

Krista Pärmäkoskella oli Äänekosken takaa-ajohiihdossa niin tukeva johto, että hän ehti ottaa rauhassa tukiryhmänsä lipun mukaan maalisuoran tuuletuksiin. Pärmäkoski kruunasi viikonloppunsa kisojen kolmanteen mestaruuteen.

– Kisat vähenevät, ja loma lähestyy. Enää on kaksi kisaa jäljellä, Pärmäkoski hymyili maalissa.

Hän hiihtää tällä kaudella kilpaa enää Ylitornion SM-hiihdoissa viikon päästä. Lauantain viestikisa on Suomen cupia, mutta sunnuntaina naiset taistelevat 30 kilometrin Suomen mestaruudesta.

Pärmäkoski suunnittelee valmentajansa Matti Haaviston kanssa ensi kautta vasta myöhemmin keväällä. Samalla vedetään suuntaviivoja Pekingin 2022 talviolympialaisia kohti.

–  Ensi kaudella voi kokeilla jotain uutta. Olemme menneet samalla hommalla muutaman vuoden, ja pitää miettiä muutosta, jolla saisi viritettyä huippukisoja kauteen, Pärmäkoski kertoi.

Tällä kaudella hän oli tasainen sijoituttuaan maailmancupissa neljänneksi. Huippukohdat kaudesta kuitenkin uupuivat.

Pärmäkoski on kysellyt kehitysvinkkejä myös kansainvälisiltä kilpakumppaneiltaan, muun muassa Charlotte Kallalta, mutta ei ole viritellyt harjoitusyhteistyötä muiden maiden hiihtäjien kanssa.

–  Kenties voisi hyödyntää enemmän sitä, jos pääsisi mukaan vaikka Norjan hiihtäjien harjoituksiin, kun olemme leirillä samaan aikaan, Pärmäkoski sanoi.

Niskanen nousi hopealle

Äänekosken takaa-ajossa Pärmäkoski varmisti voittonsa jo lauantain vapaan hiihtotavan kisassa repimällä 55 sekunnin eron. Perinteisen hiihtotavan kympin jälkeen Pärmäkosken voittomarginaali oli minuutin ja 3 sekuntia.

Vieremän Koiton Kerttu Niskanen nousi nelossijalta hopealle. Mitali ratkesi 8,5 kilometrin kohdalla, kun Niskanen painoi kaasua ja sai pienen eron Laura Monoseen ja isomman Anne Kyllöseen.

–  Eilen ei kulkenut, mutta perinteistä voin hiihtää kohtalaisesti, vaikka hiihto ei kulkisikaan, Niskanen kertoi.

Hänen kautensa oli torso, koska keskitalvella hän joutui sivuun kisaladuilta ylirasitustilan takia. Kuusi viikkoa joulu-tammikuussa meni levon ja kevyen harjoittelun merkeissä, ja helmikuun alun nousuvire karahti sairastumiseen Seefeldin MM-kisoissa.

Niskanen ei ole vielä päättänyt ensi kauden kuvioitaan, eikä lyönyt sunnuntaina lukkoon edes sitä, jatkuuko valmennusyhteistyö Pekka Vähäsöyringin kanssa. Todennäköisesti kuitenkin jatkuu.

–  Katsotaan, kun saadaan kausi päätökseen. Tämä on ollut sellaista hulinaa. Kunnon palaveri pidetään, kun kausi on ohi, Niskanen sanoi.

Mononen nopein sunnuntaina

Mononen hiihti takaa-ajossa nopeimman osuusajan ja nousi kuudennelta sijalta pronssille.

–  En ajatellut, että pystyn nousemaan mitaleille. Nyt oli parempi päivä kuin eilen, Mononen sanoi.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Pärmäkoski nousi Suomen cupin pistekärkeen, kun yksi kisa on hiihtämättä. Hämeenlinnan Hiihtoseuraa edustava Mononen on toisena ennen sunnuntaina viidenneksi hiihtänyttä Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roposta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Heikkinen alkaa hellittää – mielessä jo opiskelu ja massahiihdot

Kommentti: Äänekosken SM-hiihdot päihittävät Imatran noin 6–0 – järjestelyille sekä yleisölle kiitettävät ja päälle ripaus onnea

Hiihtohuippujen huutokauppa tuotti 1600 euroa – paljonko huudettiin Pärmäkosken sauvoista?

Äänekosken SM-hiihdot: Kaisa Mäkäräinen puhui uransa lopettamisesta – "Onko kuvio sellainen, että on järkevää tehdä tätä vielä"