Turkin MM-jalkapallosankari joutui sairaalaan koronaviruksen vuoksi

Turkin jalkapallomaajoukkueen ja Barcelonan entinen maalivahti Rüstü Recber joutui sairaalaan sen jälkeen, kun hänen koronavirustestinsä tulos oli positiivinen. Asiasta kertoi hänen vaimonsa.

Recber nousi turkkilaisten sankariksi vuoden 2002 MM-kilpailuissa, jolloin hän johdatti yhtenä avainpelaajista Turkin välieriin. Turkki saavutti lopulta MM-pronssin, joka on maan paras saavutus maailmanmestaruuskilpailuissa.

Vahvarakenteinen ja poninhännällä hiuksensa pitänyt maalivahti tuli tunnetuksi myös kasvomaalauksistaan, joita on nähty lähinnä amerikkalaisen jalkapallon NFL-pelaajien silmien alla.

–  Rüstü on sairaalassa covid-19 diagnoosin myötä, vaimo Isil Recber kirjoitti lauantaina.

–  Olemme shokissa. Oireet kehittyivät nopeasti, vaikka äsken oli vielä normaalia. Nämä ovat kriittisiä aikoja ja on vaikeaa, Isil Recber kertoi.

Isilin mukaan hänen sekä perheen pojan ja tyttären koronavirustestien tulokset olivat negatiiviset.

Rüstü Recber, 46, pelasi maajoukkueen ja Barcelonan lisäksi myös turkkilaisjäteissä Fenerbachessa ja Besiktasissa. Hän lopetti maajoukkueessa välieräpaikan tuoneiden vuoden 2008 EM-kilpailujen jälkeen ja koko peliuransa hän päätti 2012.

Turkin terveysministeriö kertoi lauantaina, että maassa on todettu 7  402 koronavirustartuntaa, ja 108 ihmistä on kuollut.

MLB:n kahdeksankertainen kultaisen räpylän voittaja joutui sairaalaan

Takavuosien baseball-suuruus Jim Edmonds hakeutui lauantaina sairaalaan koronavirusoireiden vuoksi. 49-vuotias Edmonds yritti selviytyä ensin kotona, mutta olon heikennyttyä hän päätti hakeutua sairaalaan.

Peliurallaan kahdeksan kertaa kultaisen räpylän voittanut Edmonds odottaa parhaillaan koronavirustestin tuloksia.

–  Luulin, että olen tarpeeksi kova ja selviän tästä itse. Tämä virus ei ole vitsi, maskiin verhoutunut Edmonds julkaisi Instagramissa.

Edmondsin viivyttely sairaalaan hakeutumisessa ei ole epätavallista. Yhdysvaltojen terveydenhuoltojärjestelmä nojaa vahvasti yksityisiin terveyspalveluihin, ja koronaviruksen oireista kärsiviä on kehotettu pysymään kodeissaan, elleivät oireet äidy vakaviksi.

Yhdysvalloissa on todettu 120  000 koronavirustartuntaa, mikä on suurin määrä yhdessä maassa. Kuolleiden määrä on lähes 2  200, ja sen odotetaan nousevan.

Edmonds pelasi MLB-liigassa 17 kautta, ja hänet valittiin neljästi sarjan tähdistöön. Pääosa urasta sujui Anaheim Angelsissa (1993–99) ja St. Louis Cardinalsissa (2000–07). Edmonds kunnostautui erityisesti kiinniottajana, mistä kertoo kahdeksan valintaa kultaisen räpylän saajaksi.

Saksalainen tennispomo kehottaa unohtamaan ruohokenttäturnaukset

Saksan tennisliiton varapuheenjohtaja Dirk Hordorff epäilee, pystytäänkö tenniksen ATP- ja WTA-turnauksia pelaamaan seuraavan puolen vuoden aikana. Koronaviruksen vuoksi myös Wimbledonin grand slam -turnaus on vaarassa peruuntua tai ainakin siirtyä.

–  Minulle on ilmoitettu, että voimme olla melko varmoja, että emme pysty pelaamaan ruohokenttäkauden aikana, Hordorff kertoi saksalaisen uutistoimisto DPA:n podcastissa.

Wimbledonin klassisen ruohoturnauksen pitäisi käynnistyä 29. kesäkuuta. Saksalainen tennispomo arvelee, ettei myöskään elo-syyskuun taitteen Yhdysvaltojen avointa mestaruusturnausta pystyttäisi pelaamaan suunniteltuun aikaan.

–  Olisin onnellinen, jos voisimme pelata jälleen lokakuussa, Hordorff tuumi.

Toistaiseksi kaikki tennistoiminta on keskeytetty 7. kesäkuuta saakka. Vuoden toinen grand slam -turnaus Ranskan avoimet siirrettiin jo kesäkuun alusta syyskuulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.