Uimari Liukkonen ei usko homouden vaikuttavan sponsoreihin

Jyväskyläläisuimari Ari-Pekka Liukkonen kertoi sunnuntaina saaneensa paljon kannustavaa palautetta tunnustuksestaan. Risto Aalto

STT

Uimari Ari-Pekka Liukkonen ei usko, että homoseksuaalisuus vaikeuttaa sponsoreiden hankkimista. Liukkonen kertoi homoseksuaalisuudestaan Ylelle eilen.

Julkitulonsa jälkeen Liukkonen sai paljon kannustavaa palautetta. Hän muistuttaa, että myös monet sponsorointirahoista päättävät suhtautuvat asiaan positiivisesti.

- En usko, että on ainakaan negatiivista vaikutusta. Enemmin vaikka voi olla, että jos urheilija saa stressin pois asian salailusta, hän pystyy olemaan vapautuneempi ja iloisempi. Se voi sponsoreitakin kiinnostaa. Että hei, tuossa on sellainen urheilija, jonka matkalla kohti urheilullisia tavoitteita halutaan olla mukana.

Muun muassa entinen jalkapalloilija Thomas Hitzlsperger on kertonut, että ei halunnut tuoda seksuaalista suuntautumistaan esille aktiiviuransa aikana. Tammikuussa homoseksuaalisuutensa julkituonut saksalainen kertoi pelänneensä sponsorisopimusten menettämistä.

Liukkosen julkitulo huomattiin myös ulkomailla. Esimerkiksi ruotsalaislehti Aftonbladet kirjoitti asiasta nettisivuillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.