Uruguay jatkaa MM-puolivälieriin

Uruguay teki tarvittavan, kun se jalkapallon MM-lopputurnauksessa raivasi tiensä puolivälieriin kukistamalla Etelä-Korean 2-1 (1-1).

Työt kentällä suurimman osan ottelusta teki Etelä-Korea, mutta puolustamiseen keskittynyt Uruguay oli viimeistelyssä terävämpi.

Uruguayn kultakenkä oli Ajaxille viime kaudella 35 maalia Hollannin liigassa tehnyt ykköstykki Luis Suarez, joka näytti maalinteon mallia kahdella erilaisella osumalla.

Suarezin 8. minuutilla verkon perille nostama 1-0 meni Etelä-Korean haparoineen puolustuksen piikkiin. Suurin syypää oli tilanteen onnettomasti arvioinut maalivahti Jung Sung-ryong, jonka olisi pitänyt liimata näppeihinsä Diego Forlanin keskitys.

Toisenlaisesta maalista Suarez antoi näytteen, kun hän 80. minuutilla ampui ruudikkaasti rangaistusalueen rajalta kierteisen pallon oikeaan nurkkaan ja tilanteeksi 2-1. Tällä kertaa maalivahti Jungilla ei ollut laukaukseen mitään sanomista.

Välillä Etelä-Korean Lee Chung-yong oli tasoittanut 68. minuutilla 1-1:een, kiitos Uruguayn betoniseksi kehutun puolustuksen töppäilyn. Maalivahti Fernando Muslera ja toppari Diego Lugano arvioivat tilanteen väärin.

Etelä-Korea pääsi toisen puoliajan alusta hyökkäämään mielin määrin, mutta 1-1-tasoitus herätti Uruguayn. Se otti pelin uudelleen hallintaansa.

Puolivälieriin ensimmäistä kertaa 40 vuoteen yltänyt Uruguay kohtaa seuraavaksi joko USA:n tai Ghanan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.