Uruguay yrittää palauttaa kadotettua kunniaa

Uruguay lähtee suosikkina lauantain MM-jalkapallon neljännesvälieräotteluun Etelä-Koreaa vastaan, mutta toisaalta sillä on myös niskassaan vastustajaansa kovempi historiallinen painolasti.

Uruguay voitti kaikkien aikojen ensimmäiset jalkapallon MM-kisat vuonna 1930 ja yllätti suursuosikki Brasilian vuoden 1950 MM-kisojen ratkaisuottelussa. Kaksinkertainen maailmanmestari on viime vuosikymmeninä kuitenkin ollut vain varjo kunnian vuosistaan.

Noin 3,5 miljoonan asukkaan eteläamerikkalaisvaltio esiintyy MM-kisoissa nyt 11. kertaa, mutta on viimeksi edennyt toista kierrosta pidemmälle vuoden 1970 kisoissa.

Nyt Uruguayn mahdollisuudet ainakin kahdeksan joukkoon ovat hyvät. Taivaansinisen joukkueen puolustus ei päästänyt alkulohkossa maaliakaan ja hyökkäys Diego Forlanin (2 maalia) ja Luis Suarezin (1) johdolla on vaarallinen.

– Siitä on kauan, kun meillä on viimeksi ollut tällainen tilaisuus. Tiedämme olevamme hyvällä tiellä, ja nyt meidän on nautittava tästä, keskikenttämies Diego Perez sanoi.Tie välieriin aukiEtelä-Korealla on tuoreessa muistissa eteläamerikkalaisten joukkueiden iskukyky, sillä se hävisi Argentiinalle alkulohkossa 1–4. Aasialaisten vahvuus perustuu nopeisiin vastaiskuihin, joissa Uruguayn toistaiseksi varmasti luutineet, mutta hieman verkkaiset puolustajat saattavat olla helisemässä.

– Me tiedämme rajamme. Meillä on vahva puolustus ja hyvä hyökkäys, mutta emme voi antaa vastustajalle pienintäkään etua tai olemme vaikeuksissa, Uruguayn Perez sanoi.

Etelä-Korean lähihistoriasta löytyy saavutus, johon Uruguay ei ole yltänyt miesmuistiin. Maa pelasi kotikisoissaan 2002 välierissä. Silti joukkuetta ei pidetty ennen Etelä-Afrikan kisoja edes varteenotettavana pudotuspelijoukkueena.

Nyt tie aina välieriin saakka on kuitenkin ainakin periaatteessa auki, sillä neljännesvälierän voittaja kohtaa puolivälierissä joko Ghanan tai Yhdysvallat.

– Tiedän, etteivät pelaajani ole tyytyväisiä vain alkulohkon jatkopaikkaan. Tulemme tekemään töitä entistä kovemmin yltääksemme välieriin, valmentaja Huh Jung Moo ilmoitti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.