Uruguayn valmentaja: Voimme voittaa mestaruuden

Uruguay on jalkapallon kaksinkertainen maailmanmestari, mutta suuruuden päivistä on jo vierähtänyt pitkä tovi. Eilinen 3–0-voitto isäntämaa Etelä-Afrikasta oli maan paras MM-tulos 56 vuoteen, ja päävalmentaja Oscar Tabarez intoilee jo turnausvoitosta.

– Tulimme tänne tekemään jotain muuta kuin mitä Uruguay on MM-kisoissa tehnyt 1970-luvulta lähtien. Emme ole koskaan päässeet lähellekään kärkisijoja. Nyt uskomme, että voimme voittaa maailmanmestaruuden, Tabarez selvitti.

Etelä-Afrikan päävalmentaja Carlos Alberto Parreira puolestaan keskittyi arvostelemaan erotuomari Massimo Busaccaa. Sveitsiläinen oikeudenjakaja näytti maalivahti Itumeleng Khunelle punaista korttia 76. minuutilla tämän kaadettua tylysti Luis Suarezin. Seuranneesta rangaistuspotkusta Diego Forlan viimeisteli 2–0 ja peli oli ratkennut.

– Hän on turnauksen surkein erotuomari. Toivottavasti emme näe häntä enää missään ottelussa, hän ei ansaitse olla täällä, Parreira vaahtosi.

– Hän oli alusta asti meitä vastaan. Pelaajat olivat aika ärsyyntyneitä, brassivalmentaja jatkoi.Isäntien on voitettava RanskaTabarez ja Etelä-Afrikan keskikenttäpelaaja Steven Pienaar eivät olleet ihan samaa mieltä.

– Nauran väitteille, joiden mukaan Uruguay voitti tuomarin ansiosta. Me hallitsimme ottelua ja ansaitsimme voiton, Etelä-Afrikasta ei ollut todellista vaaraa, Tabarez totesi.

– Eiköhän meidän ole syytä syyttää itseämme, ei erotuomaria. Me hävisimme, ei erotuomari, Pienaar kuittasi.

Etelä-Afrikan on voitettava viimeisessä alkulohko-ottelussaan Ranska, tai siitä tulee ensimmäinen avauskierroksella karsiutunut MM-isäntä.

– Petämme kaikkien odotukset, jos emme pääse jatkoon. Olen hyvin surullinen, hyvin turhautunut, valmentaja Parreira mietti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.