Uskomatonta dramatiikkaa MM-jalkapallossa – Skotlannin kolmen maalin johto suli ja jatkopaikka karkasi

Jalkapallon naisten MM-kisojen D-lohkossa nähtiin keskiviikkoiltana kisojen ehkä tähän asti dramaattisin ottelu. Se ei ollut lohkon kärkikamppailu Englannin ja Japanin välillä, vaan Skotlannin ja Argentiinan ottelu, jossa taisteltiin jatkopaikasta.

Pariisissa pelattu ottelu päättyi 3–3-tasapeliin, mikä tiesi MM-ensikertalaisen Skotlannin jäämistä alkulohkoon. Argentiinalla on vielä ohut sauma neljännesvälieriin.

Tilanne oli kuitenkin vielä 20 minuuttia ennen täyttä aikaa kovin erilainen, sillä Erin Cuthbert vei 69. minuutilla Skotlannin jo 3–0-johtoon. Kim Little oli tehnyt Skotlannin avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla ja Jenny Beattie iski 2–0-osuman toisen jakson alussa.

Tuloillaan ollut voitto olisi nostanut Skotlannin kolmeen pisteeseen ja melko todennäköisesti jatkoon neljän parhaan lohkokolmosen joukossa.

Argentiinan kiri alkoi kuitenkin 74. minuutilla, kun Milagros Menendez laukoi joukkueelle turnauksen ensimmäisen maalin.

Viisi minuuttia myöhemmin Argentiina tuli maalin päähän, kun Florencia Bonsegundon laukaus painui sisään yläriman ja maalivahti Lee Alexanderin käden kautta.

Skotlanti oli silti kiinni voitossa, kunnes lisäajalla Argentiinalle vihellettiin rangaistuspotku videotarkistuksen jälkeen. Tuomari katsoi Skotlannin Sophie Howardin rikkoneen Aldana Comettia kulmapotkun jälkitilanteessa.

Alexander torjui kuin torjuikin Bonsegundon rangaistuspotkun, mutta uuden videotarkistuksen jälkeen skottivahdin todettiin liikkuneen maaliviivalta ennen kuin Bonsegundon laukaus lähti liikkeelle. Niinpä pilkku uusittiin, ja toisella yrityksellä Bonsegundo sai pallon sisään varmistaen näin Skotlannin putoamisen.

Skotit järkyttyivät

Monet Skotlannin pelaajista kyynelehtivät kentällä ottelun päätyttyä.

–  Olen järkyttynyt joukkueen puolesta. Olemme panostaneet tähän niin paljon ja annoimme kaikkemme. Pidämme päämme pystyssä. Toivottavasti kaikki kotona ovat saaneet innoitusta suorituksestamme ja toivottavasti saamme nuoria tyttöjä jalkapallon pariin, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Cuthbert sanoi Fifa.comin mukaan.

–  Minun täytyy viettää vähän aika pelaajien kanssa. Olemme kaikki tyrmistyneitä. Laitoimme tähän otteluun niin paljon paukkuja. Ikävä kyllä päästimme kolme maalia. Juuri nyt on todella rankkaa, Skotlannin päävalmentaja Shelley Kerr totesi.

Jääminen alkulohkoon jatkaa Skotlannin ankeaa saldoa MM-jalkapallossa. Miesten MM-kisoissa Skotlanti on pelannut kahdeksan kertaa, mutta joka kerta matka on päättynyt lohkovaiheeseen. Nyt naisten maajoukkue oli mukana MM-kisoissa ensimmäistä kertaa, mutta vieläkään Skotlantia ei nähdä pudotuspeleissä.

Kahteen pisteeseen nousseella Argentiinalla on vielä toivoa jatkopaikasta. Jos torstaina sekä Kamerun–Uusi-Seelanti että Thaimaa–Chile-ottelut päättyvät tasapeleihin, Argentiina pääsee jatkoon neljän parhaan lohkokolmosen joukossa.

White osui kahdesti

Englannin ja Japanin ottelussa Nizzassa ei vastaavaa dramatiikkaa nähty. Vuoden 2011 maailmanmestari Japani olisi tarvinnut voittoa noustakseen lohkovoittoon, mutta se ei pystynyt haastamaan turnauksen ennakkosuosikeihin kuuluvaa Englantia.

Englannin molemmat maalit teki Manchester Cityn hyökkääjä Ellen White.

Lohkokakkoseksi päätynyt Japani saa neljännesvälierissä vastaansa joko Kanadan tai Hollannin. Englanti kohtaa yhden lohkokolmosista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.