Uuden Hippoksen jää kestäisi vaikka hevosshow'n – seuroilla riittää kysyttävää hankkeesta

Saadaanko Jyväskylän uudelle Hippokselle riittävästi varasto- ja välinetiloja seuroille? Onko lapsiaan tuoville ja hakeville vanhemmille maksutonta pysäköintiä? Voiko seura varata omia pukuhuoneita?

Liikuntaseurojen edustajilla oli jo paljon jo hyvinkin yksityiskohtaisia kysymyksiä Hippos2020-hankkeesta, jota niille tiistaina esiteltiin.

– Ykkösvaiheen rakennuslupahakemus jätetään sisään jo alkukesällä, ja rakentamisen on arvioitu alkavan ensi vuoden maaliskuussa, kunhan uusi rahoittaja löytyy,suunnittelujohtaja Kai Ruuhonen Lehto Tilat Oy:stä kertoi.

– Kaikkiaan kolmen vaiheen rakentaminen vie 5 vuotta ja 2 kuukautta. Näin pystymme välttämään lajien väistötarpeet, Ruuhonen sanoi.

Eri lajien suorituspaikat ovat jo löytäneet paikkansa eri rakennuksista.

– Koko hankkeen punaisena lankana on tilojen monikäyttöisyys. Esimerkiksi monitoimiareena ei ole vain jäähalli, vaan siellä voi järjestää muitakin tapahtumia.

– Hevostapahtumia?, kysyttiin yleisöstä Helsingin Hartwall-areenan Appasionata-tapahtumaan viitaten.

– Kyllä lattia senkin kestäisi, Ruuhonen nyökkäsi.

Ykkösvaihe, eli monitoimiareena, areenakeskus, kolme harjoitusjäätä ja maanalainen 300 auton pysäköintitila ovat siis jo pitkälle suunniteltuja. Rakennusten ulkoasu lyödään lukkoon 7. kesäkuuta kaupunkisuunnittelun kanssa pidettävässä kokouksessa.

– Sen sijaan kakkosvaiheeseen pystyy vielä vaikuttamaan ja esittämään toiveita ja ajatuksia, Ruuhonen muistutti.

Pysäköinti askarrutti seuroja, mutta kun kaikki on valmista, alueella on yli 1 400 pysäköintipaikkaa.

– Pysäköinti on maksullista, mutta lyhytaikaiseen pysäköintiin on myös maksuttomia maanpäällisiä paikkoja, Ruuhonen sanoi.

Varastotiloista kannettiin huolta, ja niitä onkin Jyväskylän liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäen mukaan harkittava tarkoin.

– Kun nykyinen Hipposhalli aikanaan valmistui, varastotilaa oli ensimmäisestä päivästä lähtien liian vähän, Karimäki muisteli.

Sen sijaan esimerkiksi omia, nimettyjä pukuhuoneita ei ole tulossa – ellei sitten niin erikseen sovita ja niistä ollaan valmiita maksamaan. Esimerkiksi JYP haluaa oman pukuhuoneen, mutta myös maksaa siitä.

Karimäki totesi, että mahdollista voisi olla myös seurojen yhteisen hallintotilan rakentaminen sillä periaatteella, ettei kellään olisi tilassa nimettyä toimistopöytää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .