Välimäki juhli voittoa Euroopan-kiertueen kisassa Omanissa – Korhonen täydensi erinomaisen suomalaispäivän

Sami Välimäki juhli ykköstilaa golfin miesten Euroopan-kiertueen kisan Omanissa. Voittotaistelu pääkaupunki Muscatissa huipentui uusintaan, jossa Välimäki kohtasi Etelä-Afrikan Brandon Stonen. Ratkaisu nähtiin lopulta vasta kolmannella uusintareiällä.

–  Mahtavaa. Ei löydy paljon sanoja kuvailemaan tätä. Uskomatonta, Välimäki pyöritteli päätään Viasat Golf -kanavan voittohaastattelussa.

Välimäki ja Stone pelasivat kaksi ensimmäistä uusintareikää par-tulokseen. Ensimmäisessä uusinnassa Välimäen voittoputti jäi reiästä vain hivenen. Kolmannessa uusinnassa Välimäen par-putti löysi tiensä koloon ja suomalaisen voitonjuhlat pääsivät alkamaan. Stone joutui käyttämään lyönnin enemmän.

Uusintaan päädyttiin, kun molemmat olivat pelanneet neljä kierrosta yhteistulokseen 13 alle parin. Sekä Välimäki että Stone pelasivat tämän päivän tulokseen kaksi alle parin. Välimäen paras kierros oli lauantainen, jolloin Pirkkalassa asuva ja Nokia River Golfia edustava pelaaja myrskysi tulokseen kahdeksan alle.

–  Luulin jo, että voitto meni sivu suun bogeyn takia väylällä 11. Kolme birdietä lopussa kuitenkin korjasivat tilanteen, Välimäki kertoi.

Pääkiertueen debytantti

21-vuotias Välimäki on Euroopan-kiertueen debytantti. Hän hankki kortin pääkiertueelle marraskuisesta karsintafinaalista, ja samalla hänestä tuli Suomen kautta aikain nuorin pelaaja Euroopan-kiertueella.

Välimäki väläytteli jo helmikuun alussa Australian Geelongissa, jossa hän sijoittui seitsemänneksi.

Välimäestä tuli historian neljäs suomalainen voittaja miesten Euroopan-kiertueella. Ennen häntä ykköspaikan ovat valloittaneet Mikko Ilonen, Roope Kakko ja Mikko Korhonen.

Välimäki lähti sunnuntain päätöskierrokselle kärkipaikalta Korhosen ja neljän muun pelaajan kanssa. Korhonen pelasi päivän par-tulokseen ja oli neljäs tuloksella 11 alle parin.

Kalle Samooja oli 30:s tuloksella viisi alle parin. Kisan neljäs suomalainen Tapio Pulkkanen ei selviytynyt viikonlopun kahdelle päätöskierrokselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.