Vaajakoskelainen Illusion Junior jäi ulos finaalista – kokemus auttaa tulevissa koitoksissa

Vaajakoskelainen joukkuevoimisteluseura Illusion Junior ei selvinnyt Espanjan Cartagenassa pidettäviin joukkuevoimistelun nuorten MM-kisojen finaaliin. 14–16-vuotiaiden sarjassa kisannut Illusion jäi lopulta karsinnan seitsemänneksi.

Finaalipaikka karkasi käsistä, sillä kustakin maasta maksimissaan kaksi joukkuetta voi päästä finaaliin. Kolmanneksi sijoittunut OVO Junior Team ja viidenneksi kisannut Minetit Elite ottivat Suomen paikat.

Joukkueen päävalmentajaa Juuli Avikaista hieman harmitti, vaikka tulos olikin varsin hyvä.

– Ihan hyvät on fiilikset, pystyimme tekemään harjoituksissa nähdyn suorituksen. Vähän jäi silti hampaankoloon, Avikainen kertoo.

Pisteet 17.500 olivat varsin hyvät, eikä sillä päädytty edes kovin kauaksi Mineteistä, joka keräsi pisteet 18.150. Parannuskohteet eron kirimiseksi ovat tiedossa.

– Pieniä epätarkkuuksia tuli. Laskuissa oli vielä vähän ongelmaa, muutamat kohdat eivät menneet niin yhtäaikaisesti. Pystymme varmasti vielä petraamaan.

Joukkueen tavoite kuitenkin täyttyi. Illusion Junior lähti MM-kisoihin näyttämään rohkeaa ilmaisua ja rohkeita liikkeitä.

– Siinä onnistuimme. Kolme parasta joukkuetta ovat tosi kokeneita, ja niistä löytyy pari vanhempaakin tyttöä. Me olemme ensikertalaisia ja tosi nuori joukkue.

Kokemus oli myös varsin opettavainen. Joukkueet oli jaettu alkukarsinnoissa rankingin mukaan kylmään ja kuumaan ryhmään. Illusionin paikka oli kylmässä ryhmässä, siis varsin alkuillasta.

– Kisa venyi aika paljon, ja jouduimme ensin odottamaan tosi paljon. Sitten meinasi tulla vähän kiire valmistautumisessa, kun meitä ei ohjattu eteenpäin. Hyvin tytöt pystyivät pitämään pään kylmänä, Avikainen iloitsee.

Lisäksi kokemus tulee auttamaan tulevissa koitoksissa.

– Kansainvälisille kentille tarvitsee vähän joukkueen ja seuran nimeä. Ehdottomasti oli tosi hyvä kokemus. Ensi vuonna lähdemme tavoittelemaan vielä korkeampaa.

Parhaiten karsinnassa menestyivät venäläiset joukkueet Victoria Strela, Victoria ja suomalainen OVO Junior Team.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .