Valmennusjohdolle tuli runsaudenpula pariviestin naishiihtäjistä

Maastohiihdon valmennusjohdolla riittää vaihtoehtoja Seefeldin MM-hiihtojen naisten pariviestiin. Sunnuntaina lajia testasivat Lahdessa Johanna Matintalo, Anne Kyllönen, Kerttu Niskanen ja Anita Korva, ja kukin heistä antoi melko hyvän näytön kunnostaan.

–  Kummatkin joukkueet hiihtivät hyvin. Jos me laitamme junnuja ekaa kertaa pariviestiin, niin ei voi olettaa, että sieltä tulisi aivan kärkipään juttuja. Molemmat joukkueet osoittivat silti, että olemme isojen maiden joukossa, maajoukkuevalmentaja Mikko Virtanen sanoi.

Pari Matintalo/Kyllönen oli viides ja pari Niskanen/Korva oli seitsemäs. Norja otti kaksoisvoiton, ja suomalaisten edellä olivat myös Ruotsi ja Venäjä.

Matintalolle ja Korvalle pariviesti oli ensimmäinen kokemus maailmancupissa, eikä yhtään huono.

–  Kyllä tämä matka kiinnostaa minua. Ihan sama, kuka olisi parina, Matintalo sanoi.

–  Ei tuo pariviesti niin älytön ole. Pitää yrittää hiihtää suht' helppoa ja kiristää vasta loppua kohden, Korva kuvasi.

Pariviesti on MM-areenalla mahdollinen kisa myös Lahdesta puuttuneelle ykköstykille Krista Pärmäkoskelle. MM-kisojen aikataulu tosin asettaa haasteensa, sillä päivää ennen pariviestiä on yhdistelmähiihto ja yhden palautuspäivän jälkeen Pärmäkosken, ja monen muun suomalaisen, päämatka 10 kilometriä perinteisellä.

Mahalaskusta uuteen nousuun

Matintalo, 22, koki tammikuussa kovia, koska sairasti kuumeisen vatsataudin ja joutui jättämään nuorten MM-kisat väliin Lahdessa. Sairastelusta jäi Matintalon mukaan kovat jäljet, ja hän yritti palata liian nopeasti harjoitteluun.

–  Imatran SM-kisat oli mahalasku, mutta otin sen jälkeen aikalisän ja sain energiaa takaisin kroppaan, Matintalo kertoi.

Lahden maailmancup ei kuulunut alun perin hänen kalenteriinsa, mutta vaikeudet tekivät sunnuntaista hänen MM-kisakenraalinsa. Seefeldin MM-kuntoaan hän hioo Italian Toblachissa.

Korva välttää sairastumista

Vastikään Lahdessa kolme nuorten MM-pronssia hiihtänyt Korva, 19, on kilpaillut viime viikkoina urakalla ja arveli pienen flunssan olevan tuloillaan.

–  Nyt olisi hyvä saada vähän taukoa. Olo oli vähän vetelämpi kuin normaalisti. Katsotaan lyökö tauti päälle vai pääsenkö vähemmällä, Korva kertoi.

Hän viettää alkavan viikon kotimaisemissaan Kainuussa ja matkustaa Seefeldiin 15. helmikuuta.

Kyllönen sinetöi valintansa

Kyllöstä ei ole vielä nimetty Seefeldiin, mutta maanantaina hänen valintansa kaiken järjen mukaan varmistuu. Syksyllä selkäleikkauksessa käynyt Kyllönen on tyytyväinen siihen, miten on kuntoutunut talven mittaan. Lahdessa hän haastoi kärkinimiä etenkin nousuissa.

–  Ei tässä ole ollut ylimääräistä aikaa. Toivon, että tästä on vielä suunta ylöspäin, Kyllönen sanoi.

Pohjamudissa keskitalvella rämpinyt Niskanen hiihti ensi kertaa tänä talvena sprinttiä. Hän palasi kilpailuihin kuuden viikon tauolta vasta tammikuun loppupuolella ja kaipaa edistysaskelia etenkin itseluottamukseensa.

Niskanen kisaa ennen Seefeldiä vielä Cognen maailmancupissa ensi viikonloppuna. Italiaan 1  500 metrin korkeuteen matkustaa MM-kisajoukkueesta vain osa.

–  Perinteisen kymppi on siellä minulle tärkeä kisa. Toivon, että onnistun siellä, Niskanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.