Valtavat suosionosoitukset saanut Räikkönen nauratti yleisöä Melbournessa

Alfa Romeon Kimi Räikkönen sai toiseksi suurimmat suosionosoitukset yleisöltä F1-kauden avajaistapahtumassa keskiviikkona Melbournen keskustassa. Kovemman metelin monituhatpäisestä yleisöstä sai irti vain australialainen kotiyleisön suosikki Daniel Ricciardo.

F1-kausi korkattiin nyt ensimmäistä kertaa suurella yleisötapahtumalla, jossa kaikki 20 kuskia ja 10 tallipäällikköä astelivat vuorotellen lavalle Melbournen Federation Squarella. Sitä ennen kuskit olivat saapuneet paikalle jokiveneellä Melbournen halki virtaavalta Yarra-joelta.

Yleisö hurrasi äänekkäästi, kun lavalle nousivat Alfa Romeo -kuskit Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. Kun australialainen entinen F1-kuski Mark Webber sitten haastatteli Räikköstä, aurinkolasipäinen suomalainen sai aikaan kovat naurut kuivalla huumorillaan. Siinä missä useimmat muut kuskit kiittelivät uutta avajaistapahtumaa ja ihastelivat paikalle saapunutta yleisömassaa, Räikkönen kutsui tapahtumaa tylsäksi.

–  Yllättävää, miten tylsiä näistä on tullut vuosien varrella. Lehdistötilaisuuksien pitäisi olla hauskoja kaikille, mutta tämä on tylsempää kuin kisaviikonloppuna, Räikkönen sanoi muikistellen.

Hän toisti sitten jo testeissä useaan kertaan kertomansa näkemyksen siitä, ettei osaa arvioida Alfa Romeon kilpailukykyä suhteessa muihin.

–  Näemme sitten tämän viikonlopun jälkeen, mikä tilanne on. Mutta auto on ollut aika hyvä.

Samalle suosionosoitusten tasolle Räikkösen kanssa ylsi ulkomaalaiskuskeista vain Red Bullin Max Verstappen, sillä paikalla oli paljon hollantilaisfaneja. Hallitseva mestari Lewis Hamilton sai aplodien lisäksi osakseen myös buuauksia.

Hamiltonin Mercedes-tallitoveri Valtteri Bottas esiintyi luonteenomaisen tyynesti.

–  Todella hienoa olla taas täällä ja päästä aloittamaan uusi kausi puhtaalta pöydältä. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan. Edessä on uusi kausi, toivottavasti paras kauteni tähän asti, Bottas totesi.

F1-kauden avauskilpailu ajetaan sunnuntaina Melbournen Albert Parkissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.