Varoitustiliään kartuttava Vettel ei ole huolissaan

Formula ykkösten nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Saksalainen putosi jo hyvissä ajoin mestaruustaistelusta, on osoittanut mieltään tuomaripäätöksille ja kolhinut vaarallisella ajotavalla muiden autoja.

Lisäksi nuori tallitoveri Charles Leclerc pyyhälsi ohi MM-sarjassa, kun monacolainen voitti kaksi viime kilpailua Spassa ja Monzassa.

–  Vauhti on olemassa enkä ole huolissani. Nyt pitää vain saada kaikki asiat natsaamaan kohdalleen, Vettel kertoi BBC:n mukaan.

Leclercin tavoin myös Vettel on osoittanut vauhtiaan, mutta saksalaisen hyvät suoritukset ovat jääneet parin viime kisaviikonlopun alkuvaiheisiin. Ferrarit ovat hallinneet vapaissa harjoituksissa ja aika-ajoissa, mutta kilpailuissa vain Lecrerc on pitänyt valmistajien MM-sarjaa johtavat Mercedekset takanaan.

Sunnuntaina Vettel spinnasi Monzassa ja kolhi radalle palatessaan Lance Strollin autoa. Vettel sijoittui lopulta 13:nneksi, kun Leclerc, Mercedeksen Valtteri Bottas ja kuljettajien MM-sarjaa johtava Bottaksen tallitoveri Lewis Hamilton miehittivät palkintokorokesijat.

Kilpailukielto uhkaa

Vettel sai törmäilystään kolme rangaistuspistettä ja on enää kolmen päässä kilpailukiellosta. Formula ykkösissä ajaja saa kilpailukiellon, jos hänelle kertyy 12 kuukauden aikana 12 rangaistuspistettä.

Vettel on summannut rangaistuspisteitä viime vuoden lokakuun lopussa ajetusta Yhdysvaltain gp:stä lähtien. Hölmöily seuraavissa Singaporen, Venäjän tai Japanin kilpailuissa voisi tuoda kokeneelle saksalaiskuljettajalle yhden kilpailun mittaisen kiellon.

BBC:n mukaan Vettel kertoi Monzan kilpailun jälkeen, ettei hän ollut tietoinen rangaistuspistetilanteestaan.

–  En ole todellakaan iloinen siitä, kuinka homma meni spinnaukseni kanssa, Vettel myönsi sunnuntaina.

Saksalaisen edellinen voitto on viime vuoden Span kilpailusta. Kesäkuussa Vettel ajoi ruutulipulle ensimmäisenä Kanadan gp:ssä, mutta sai viiden sekunnin aikasakon kiilaamisen takia. Hamilton nousi aikasakon myötä voittoon eikä saksalainen sulattanut päätöstä. Vettel siirsi kakkossijaa osoittaneen kyltin Hamiltonin auton luo ja jätti saapumatta maalialueella tapahtuvaan kenttähaastatteluun.

MM-sarja jatkuu ensi viikolla Singaporessa.

Lähteet: BBC, Formula1.com

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.