Varvio ja Karppinen soutivat mestareiksi Jämsänkoskella

Nuoret soutajat Ulla Varvio ja Juho Karppinen kunnostautuivat yksikköjen ja kaksikkojen SM-souduissa Jämsänkoskella. Varvio, 23, souti mestariksi yksikköjen 2000 metrillä. Varvio jätti himmeimmille mitaleille olympiakävijät Minna Niemisen (hopeaa) ja Sanna Stenin.

Karppinen, 25, ahmaisi kisoista kaksi mitalia. Hän voitti yksikköjen 2000 metriä ja souti pronssia kaksikoissa isänsä Pertti Karppisen kanssa. Tämä oli Juho Karppisen ensimmäinen SM-kulta yleisessä sarjassa yksikkösoudussa.

Varvio kävi hurjan kamppailun Niemisen kanssa, sillä heidän erokseen mitattiin vain 22 sekunnin sadasosaa. Sten sen sijaan jäi jo kymmenen sekunnin päähän kärkikaksikosta. Varvio osoitti voitollaan, että hänessä on ainesta nousta kärkikahinoihin myös kansainvälisissä mittelöissä seuraavina vuosina.

Karppisen mielessä seuraavat arvokisat

Juho Karppinen harrasti pitkään soutua lentopallon kakkoslajina. Vuodesta 2003 lähtien Karppinen on ottanut soudun yhä vakavammin, ja nyt hän on heittänyt lentopallon kokonaan sivuun. Keskittyminen soutuun alkaa näkyä tuloksissa. Karppinen sijoittui tänä vuonna maailmancupin kisassa sijalle 16.

- Kivalta tuntui voittaa Suomen mestaruus yksiköissä. Seuraavaksi mielessä ovat ensi vuoden EM-kisat. Olympiaedustus Lontoossa vuonna 2012 on käynyt mielessä. Lontoo voi tulla minulle hieman liian aikaisin. Vuoden vuoden 2016 olympialaisissa voisin jo kokemuksen puolesta onnistua, Karppinen arvioi.

Pertti Karppinen, 56, valmentaa poikaansa.

- Olen rakentanut suunnilleen samanlaiset fysiikkaohjelmat, joita käytin itse, kolminkertainen olympiavoittaja sanoo.Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .