Venäjä ei vieläkään myönnä valtiojohtoista dopingia

Raportin mukaan Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta hyötyi yli tuhat venäläisurheilijaa.

Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov ennakoi, että maan on vaikea vakuuttaa Maailman antidopingtoimisto sitoutumisestaan antidopingsääntöihin. Venäjä yrittää vakuuttaa Wadan Soulissa tällä viikolla järjestettävässä tapaamisessa siitä, että Venäjän antidopingtoimikunta voisi taas saada toimivaltuutensa takaisin.

– Yritämme vakuuttaa heidät siitä, että Venäjän antidopingtoimikunta noudattaa Wadan sääntöjä. Mutta se on vaikeaa, sillä he ovat vaatineet McLarenin raportin hyväksymistä ehdoitta. Me emme voi hyväksyä sitä, koska siinä on liikaa epäjohdonmukaisuuksia, Kolobkov sanoi.

Richard McLarenin tutkimusryhmän viime joulukuussa julkaisema raportti kertoi, että Venäjän valtiojohtoisesta dopingohjelmasta hyötyi yli tuhat venäläisurheilijaa. Aiemmin tänä vuonna varapääministeri Vitali Mutko sanoi Venäjän hyväksyvän raportin osittain, mutta kiisti edelleen valtiojohtoisen dopingohjelman.

Perjantaina Wada kertoi, että se on saanut haltuunsa Moskovan antidopinglaboratorion testaustiedot tammikuun 2012 ja elokuun 2015 väliseltä ajalta. Tänä aikana Venäjän uskotaan pimittäneen lukuisia dopingkäryjä.

– Nämä todisteet saattavat paljastaa uuden ulottuvuuden petoksen syvyydestä, Yhdysvaltain antidopingtoimikunnan Usadan johtaja Travis Tygart sanoi.

Joulukuun alussa odotetaan Kansainvälisen olympiakomitean päätöstä siitä, pääseekö Venäjä osallistumaan helmikuun talviolympialaisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.