Venäjän hiihtoliitto sai jättirangaistuksen

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS sakotti Venäjän hiihtoliittoa korkean positiivisten dopingtapausten lukumäärän ja dopingsäännösten noudattamattomuuden vuoksi. Laskun summaksi muodostui 127 000 euroa.

Lisäksi FIS uhkailee perua venäläishiihtäjien kilpailuoikeudet ja aikoo mahdollisesti erottaa Venäjän liiton toiminnastaan peräti neljäksi vuodeksi, jos maan antidopingtyötä ei saada kuntoon.

FIS teki Venäjän liitolle virallisen pyynnön, että kärynneiden urheilijoiden kanssa tekemisissä olleet valmentajat erotetaan nykyisiltä paikoiltaan. Heihin kuuluivat Sergei Shirjajevin ja Julia Tshepalovan valmentaja Anatoli Tshepalov sekä Jevgeni Dementjevin, Natalia Matvejevan ja Nina Rysinan valmentajat ja lääkintähenkilökunta.

FIS antaa Venäjän liitolle lisää sanktioita, jos kattojärjestö ei saa marraskuun 1. päivään mennessä raporttia maan antidopingtyöstä, joka sisältää yksityiskohtaista tietoa ongelmien kitkemisestä. Jos Venäjän liitto ei vastaa FIS:lle, sille mätkäistään toinen 126 000 euron sakko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.