Venäläispelaajalle Putin-tempusta kova rangaistus – jopa 300 000 euroa

Venäläinen jalkapalloilija Dmitri Tarasov on saanut Lokomotiv Moskova -seuraltaan huippukovan rangaistuksen Putin-tempustaan. Muun muassa Suomifutis.com-sivuston mukaan seura on pidättänyt Tarasovin palkasta jopa 300 000 euroa ja lisäksi kaikki mahdolliset helmikuun bonukset.

Keskikenttäpelaaja Tarasov esitteli turkkilaisjoukkue Fenerbahcea vastaan pelatun ottelun päätteeksi Istanbulissa paitaa, jossa oli Venäjän presidentti Vladimir Putinin kuva ja teksti "kohteliain presidentti". Tapaus kuohutti turkkilaisia. Turkin ja Venäjän välit ovat olleet varsin kireät sen jälkeen, kun Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen marraskuussa.

Mikäli Euroopan jalkapalloliitto Uefa mätkäisee Lokomotiville sakon, seura aikoo maksattaa myös sen Tarasovilla. Uefan arvioidaan myös antavan Tarasoville pelikiellon. Uefalta odotetaan rangaistusta, koska sen mukaan pelaajien on kiellettyä esittää otteluissa poliittisia kannanottoja.

Tarasov puolusti tekoaan jälkeenpäin.

– Hän (Putin) on minun presidenttini. Kunnioitan häntä ja päätin näyttää, että olen aina hänen rinnallaan ja valmis antamaan hänelle tukeni, hän sanoi venäläiselle uutistoimistolle R-Sportille BBC:n mukaan.

– Se, mitä paitaan oli kirjoitettu, on kaikki, mitä halusin sanoa.

Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäinen peli pelattiin Istanbulissa Turkissa tiistaina. Fenerbahce voitti 2–0.

Lähde: Suomifutis.com, BBC

http://www.suomifutis.com/2016/02/seura-antoi-historiallisen-kovan-rangaistuksen-putin-paidan-vilauttaminen-maksoi-300-000-euroa/

http://www.bbc.com/news/world-europe-35593324