Venlan, 15, kunnari säväytti Tampereella

Kirittäret jätti Mansen nollille lukemin 0–3, 0–3.

Vasta 15-vuotias Venla Karttunen juhlisti uransa toista pesäpallon naisten supersarjan otteluaan kunnarilla, kun Kirittäret jätti Mansen nollille perjantaina. Venla Karttunen on miesten supersarjan joukkueen Kankaanpää Mailan pelinjohtajan Jukka-Pekka Karttusen tytär.

Karttunen pamautti kunnarin tyhjään kenttään ensimmäisen jakson ensimmäisessä vuorossa. Hän jäi odottamaan kolmoselle kotiutusta ja Saana Sumen löi teinin kotipesään.

– En minä siitä kunnaria tarkoittanut. Yritin vaan lyödä palloa väliin ja lyönti lähti hyvin kantamaan, Karttunen tuumasi.

Karttusen lyönti yllätti Mansen kakkoskopparin Mira Kolehmaisen.

– Mira taisi pelata siinä tilanteessa vähän turhan edessä. Mutta hyvä laakalyönti se oli ja se sytytti joukkueen, Kirittärien pelinjohtaja Petri Kaijasinkko hehkutti.

Kirittäret vei ensimmäisen jakson juoksuin 0–3. Kun myös toinen jakso päättyi samoihin lukemiin, lähti Kirittäret kotimatkalle kolmen pisteen kera.

Kirittärien parhaana palkittiin lukkari Mari Mantsinen. Karttunen arvostettiin Kirittärien toiseksi parhaimmaksi.

– Pelattiin hyvä, tiivis paketti. Ulkopeli oli hyvällä tasolla. Kun vastustaja saa aikaiseksi vain yhdeksän kolmostilannetta, niin aika moni asia on mennyt nappiin ulkopelissä. Taidettiin tehdä vain yksi räpylävirhe, Kaijansinkko sanoi.

Kaijansinkko luonnehtii Venla Karttusta monipuoliseksi lahjakkuudeksi.

– Venla on peluri, jonka päätä ei huimaa. Fyysisesti hän on vielä ihan raakile, mutta kehittyy koko ajan. Hänelle tulee voimaa ja nopeutta lisää. Hän on taitava mailan varressa ja hyvä räpylässä, Kaijansinkko luonnehti.

Kirittäret johtaa naisten supersarjaa nyt kolmen pisteen erolla Porin Pesäkarhuihin. Lapuan Virkiä on kolmantena viiden pisteen päässä kärjestä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .