Vesisade ja kolarit pääosassa Vueltassa

Vaikeat olot tekivät maantiepyöräilyn Espanjan ympäriajon neljännestä etapista haastavan. Viimeinen Benelux-maissa ajettu siivu oli pisin tämänvuotisen Vueltan etapeista.

Sateinen 225,5 kilometrin etappi lähti Hollannin puolelta ja päättyi Liegeen Belgiaan. Etappi ei päättynyt onnellisesti, sillä kolme kilometriä ennen maalia liukkaassa liikenneympyrässä sattui kolari, johon joutui kymmeniä kilpailijoita, myös kilpailua johtava Fabian Cancellara. Hän pääsi maaliin huomattavasti etapin kärkimiehiä myöhemmin. Sääntöjen mukaan hän sai kuitenkin saman ajan kuin voittaja, koska kolari sattui niin lähellä maalia.

Suomen Kjell Carlström sijoittui päivän etapilla 35:nneksi. Ykköseksi polki viimeisestä kolarista ehjänä livahtanut saksalainen André Greipel. Kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Cancellara.

– Meillä oli onnea. Selvisimme Basson kanssa viimeisestä rytäkästä ja myös matkan varrella pystyimme välttämään lukuisat kolarit. Lähdemme jo tänään illalla hyvin mielellämme Espanjaan. Eiköhän siellä löydy heti perinteinen Vuelta-tunnelma, Carlström kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.