Vieno-äiti toivoo Matti Nykäsen hautajaisille matalaa profiilia – "Ajattelepa, millainen trafiikki haudalla rupeaa käymään"

Joutsenossa elämänsä viimeiset vuodet asunut Matti Nykänen haudataan synnyinkaupunkinsa Jyväskylän vanhalle hautausmaalle, vahvisti hänen äitinsä torstai-iltana Keskisuomalaiselle.

Pyöreitä vuosia, 90, keskiviikkona surun keskellä täyttänyt Vieno Nykänen ei olisi halunnut tietoa poikansa hautapaikasta julkisuuteen, mutta Matin vaimo Pia Nykänen kertoi Jyväskylä-päätöksen Iltalehdelle aiemmin torstaina.

– Toivoin, että siinä asiassa olisi pidetty ihan matalaa profiilia. Ajattelepa, millainen trafiikki siinä haudalla rupeaa käymään. Kun se tulee kaiken kansan tietoon, kyllä siinä rupeaa porukkaa käymään. Siinä ei ole minkäänlaista rauhaa, äiti harmitteli.

Matti Nykäsen isä Ensio ja Ension mummo on haudattu Jyväskylän vanhalle hautausmaalle. Sieltä saa Mattikin viimeisen leposijansa.

– Sitä päivämäärää en nyt sano. Antaa sen nyt olla – eikä se ole vielä mikään varmakaan. Ja siitäkään ei ole tietoa, millaiset ne ovat, kun on puhuttu valtakunnallisista hautajaisistakin. Täytyy kuulostella kaikessa rauhassa, mitä tuleman pitää, äiti totesi.

 

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Hiihtoseura järjestävät mäkihypyn SM-kisojen yhteydessä hiljaisen hetken mäkilegendan muistoksi Laajavuoressa sunnuntaina 17.2.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto pitää sunnuntaina klo 11.00 muistopuheen Matti Nykäsen mäen mäkimontussa, minkä jälkeen on hiljainen hetki ennen kilpailujen alkamista.

Nykäsen mäen kahviossa on SM-kisaviikonlopun yhteydessä avoinna muistokirja, johon kisavieraat ovat tervetulleita jättämään tervehdyksensä. Muistokirja on avoinna perjantaina 15.2. klo 16–20, lauantaina 16.2. klo 8–20 ja sunnuntaina 17.2. klo 10–15.

Yleisöä pyydetään saapumaan SM-kisoihin joukkoliikennettä hyödyntäen tai lihasvoimin. Laajarin pysäköintialue on varattu laskettelijoille ja tie Nykäsen mäkeen on suljettu moottoriliikenteeltä kilpailijoita ja järjestelyorganisaatiota lukuun ottamatta.

Jyväskylän Hiihtoseuran järjestämiin mäkihypyn ja yhdistetyn SM-kisoihin on vapaa pääsy.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .