Vihattu Domenech tukeutuu tähtiin

Vaikka Ranska eteni Raymond Domenechin johdolla jalkapallon MM-loppuotteluun Saksassa neljä vuotta sitten, ei 58-vuotias valmentaja nauti kotimaassaan minkäänlaista suosiota.

Omalaatuinen valmentaja on tullut tunnetuksi erikoisista pelaajavalinnoistaan. Ennen Etelä-Afrikan MM-kisoja Ranskassa puhuttivat Arsenalin Samir Nasrin, Real Madridin Karim Benzeman ja Manchester Cityn kokeneen Patrick Vieiran jääminen ilman kisalippua.

Domenech on pyrkinyt olemaan mahdollisimman ympäripyöreä perustellessaan pelaajavalintojaan. Syynä saattaa olla se, että maajoukkuevalmentajan pestinsä alussa hän joutui naurunalaiseksi todettuaan tekevänsä ajoittain pelaajavalintoja tähtien liikkeiden perusteella.

– Kaikki asiat on otettava huomioon (pelaajavalintoja tehtäessä), ja minä olen lisännyt valikoimaan yhden toteamalla, että astrologia liittyy myös tähän, Domenech sanoi muutama vuosi takaperin.

Tuolloin Domenech, joka on horoskooppimerkiltään vesimies, jätti keskikenttämies Robert Piresin valitsematta vuoden 2006 MM-kisoihin, koska tämä on skorpioni, eikä näin sovi yhteen vesimiehen kanssa.

Ranska eteni ilman Piresiä aina loppuotteluun saakka, mutta Domenech leimautui silti outolinnuksi.Saako Malouda näyttöpaikan?Maalittomaan tasapeliin päättyneestä Uruguay-ottelusta Domenech jätti sivuun loistokauden Chelseassa pelanneen Florent Maloudan ja valitsi avauskokoonpanoon Arsenalin Abou Diabyn.

– Valmentaja halusi kentälle toisen puolustavan keskikenttäpelaajan, Malouda selitti jäämistään vaihtopenkille. Horoskooppimerkkiään hän ei paljastanut.

Kisojen toiseen otteluun Meksikoa vastaan Domenech tekee todennäköisesti joitakin muutoksia, ja Malouda ja konkarihyökkääjä Thierry Henry saattavat saada näytönpaikan.

Etelä-Afrikan kisojen jälkeen Domenech jättää maajoukkuevalmentajan pestin, jota hän on hoitanut vuodesta 2004. Tilalle tulee maailmanmestarikapteeni Laurent Blanc, joka ainakin toistaiseksi on ranskalaisten keskuudessa moninkertaisesti edeltäjäänsä suositumpi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.