Viime kaudesta roimasti petrannut JyWe aloittaa pudotuspelit – "Meillä on keinot mennä tästä jatkoon"

Jyväskylän Weikot saa puolivälieriin vastustajakseen runkosarjan kolmosen, Munkkiniemen Kisapojat. 

Vaikka Jyväskylä Basketball Academyn kausi eilen päättyi 1A-divarin puolivälierissä Ura Basketia vastaan, on Jyväskylässä vielä mahdollisuus nähdä playoff-koripalloa.

Koripallon kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla eli 1B-divarissa alkavat pudotuspelit tänään. Jyväskylän Weikot, tuttavallisemmin JyWe, sijoittui runkosarjassa kuudenneksi (13 voittoa, 9 tappiota) ja eteni puolivälieriin. Sen sijaan Äänekosken Huiman sijoitus oli yhdeksäs (8 voittoa, 14 tappiota), joten 1B-divariin täksi kaudeksi nousseet äänekoskelaiset jäivät ensimmäisenä joukkueena pudotuspelien ulkopuolelle. 

JyWe petrasi roimasti kaudesta 2016-2017, jolloin joukkue jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi ja kauas pudotuspeleistä. 

– Runkosarjasijoitus tyydyttää. Mutta erityisen tyytyväinen olen meidän voittojen ja tappioiden suhteeseen sekä siihen, että onnistuttiin kahta kärkipään joukkuetta lukuun ottamatta vähintään kerran kaikki vastustajat runkosarjassa kaatamaan, kertoo JyWen päävalmentaja Ville Karjalainen.

Ulkomaalaispelaajat pelipäällä

Yksi syy JyWen hyvien tulosten taustalla on tämän kauden ulkomaalaispelaajien onnistuminen. Viime kaudella JyWen ulkomaalaisvahvistuksina toimivat kolme aiemmin suomalaiselle koripalloyleisölle tuntematonta venäläistä. Ja heistä vain yksi, 11,6 pisteen keskiarvolla esiintynyt sentteri Alexey Ekimov, pelasi Jyväskylässä koko kauden. 

Tällä kaudella JyWen kantaviksi voimiksi sen sijaan ovat nousseet keskisuomalaiselle koripalloväelle tutut vahvistukset. Edelliskaudella JBA:n riveissä pelannut 208-senttinen bahamalainen, Winslo Barry Jr., esiintyi tällä kaudella JyWen jokaisessa runkosarjan ottelussa; 14,5 pisteen ja 9,5 levypallon keskiarvolla. Kokenut takamies, 41-vuotias yhdysvaltalainen Glenn Stokes, johti JyWen peliä 18 pisteen keskiarvolla. Stokes lisäksi voitti koko 1B-divarin runkosarjan syöttötilaston 5,4 syötön keskiarvollaan.

– He ovat rautaisia kavereita. Näiden kahden pelaajan kanssa on ollut helppoa. Yhteistyö on toiminut ja heidän pelilliseen panokseen olen myös tyytyväinen, Karjalainen kehuu joukkueensa ulkomaalaispelaajia.

Kotimaisista pelaajista eniten peliaikaa on kerännyt toista kautta JyWeä edustava Helsingin Panttereiden kasvatti, Aleksi Kantonen.

Nuorekas MuKi

Vastaansa puolivälieriin JyWe saa runkosarjan kolmosen, Munkkiniemen Kisapojat. MuKi on toinen niistä joukkueista, joita JyWe ei tällä kaudella ole vielä onnistunut kaatamaan. Ottelusarja alkaa tänä iltana Helsingissä. Jyväskylän Monitoimitalolla joukkueet kohtaavat perjantai-iltana. Välieriin etenemiseen vaaditaan kaksi voittoa. Tarvittaessa ratkaiseva kolmas osaottelu pelataan tämän viikon sunnuntaina Helsingissä.

– Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin. MuKi on nuorekas ja paljon juokseva joukkue, mutta pystyvät myös taktisesti erittäin fiksua koripalloa pelaamaan, Karjalainen ennakoi. 

MuKin tämän kauden johtavia pelaajia ovatkin olleet esimerkiksi vasta 17-vuotias Joonas Timonen ja 19-vuotias Pyry Marttinen. JyWe lähtee horjuttamaan nuorekasta helsinkiläisjoukkuetta terävällä puolustuspelillä.

– Kyllä meillä on aseita heidän horjuttamiseen ja keinot mennä tästä jatkoon, mutta en niitä tarkemmin vielä paljasta. Puolustukseen olemme viime aikoina panostaneet paljon, Karjalainen toteaa.

Koripallon 1B-divisioonan toinen puolivälieräottelu Jyväskylän Weikot - Munkkiniemen Kisapojat pelataan Jyväskylän Monitoimitalolla perjantaina 16.3. klo 18:30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .