Vilpas varmisti runkosarjavoittonsa miesten Korisliigassa

Salolaiset ovat voittaneet kaikki 17 kotiotteluaan

Salon Vilpas varmisti miesten Korisliigan käytännössä jo pitkään varman runkosarjavoittonsa nyt myös teoriassa, kun se voitti kotipelissään Joensuun Katajan 113–84 (59–38).

Kauden kaikki 17 kotipeliään voittanut Vilpas ratkaisi pelin toisella neljänneksellä. 37–19 -jaksovoitto kasvatti kotijohdon 21 pisteeseen, jota puolustava mestari ei enää tavoittanut.

– Heikon Kauhajoki-pelin jälkeen oli jo ennen tätä peliä nähtävissä, että joukkueen intensiteetti on nyt paremmalla tasolla. Pelasimme tosi hyvällä energialla ja ottelu oli käytännössä pelattu jo puoliajalla, totesi Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo.

Javontae Hawkins heitti Vilppaalle 25 pistettä ja Juho Nenonen 18. Katajan teho jäi Wesley Saundersin (25) ja Daniel Bejaranon (21) käsiin.

 

Karhu jatkoi voittoputkessa

 

Kauhajoen Karhu vahvisti sarjan kakkossijaansa kuudennella peräkkäisellä voitolla, kun se päihitti kotipelissään Kouvot 93–88 (54–40).

Karhu johti kolmannella jaksolla jo 23 pisteellä, mutta Kouvot kipusi viimeisellä neljänneksellä parhaimmillaan kolmen pisteen päähän.

Greg Mangano nosti Karhulle 26 pistettä, Rene Rougeau ja Bojan Sarcevic 19 pinnaa. Kouvoista Jamie Skeen keräsi 23 ja Drew Brandon 18 pistettä.