Voitto maistui lentopallomaajoukkueelle

Voitto maistui Suomen lentopallomaajoukkueelle Tampereella Hakametsän hallissa. Suomi kukisti Belgian 19-25, 25-22, 20-25, 27-25, 15-12 Maailmanliigan taistossa.

- Me keskityimme vain omaan peliimme. Halusimme voittaa tämän ottelun. Meillä on ollut kova kausi, mutta kaikki energia, niin henkinen kuin fyysinen, laitetaan vielä lauantaiseen peliin, maajoukkueen päävalmentaja Tuomo Sammelvuo totesi lentopalloliiton tiedotteessa.

Tulos oli juhlan paikka myös Belgialle. Joukkue tarvitsi ottelusta yhden sarjapisteen C-lohkon voittoon ja sen se otti 2-3-tappiolla. Näin Belgia pääsi juhlimaan lopputurnauspaikan varmistumista.

Ensi viikolla Belgia pelaa Maailmanliigan kakkosryhmän lopputurnauksessa Sydneyssä ja Australiassa.

Suomen nautiskeli Tampereella yli 2 000 katsojan kannustuksesta. Yleisö oli joukkueen tukena varsinkin viidennessä erässä, kun ryhmä rymisteli voittoon.

Suomi aloitti kokoonpanolla, jossa passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Olli Kunnari ja Mikko Oivanen, keskitorjujina Jukka Lehtonen ja Konstantin Shumov sekä liberona Lauri Kerminen.

Urpo Sivula tuli hakkuriksi toisessa erässä ja pelasi ottelun loppuun asti hyvin. Mikko Esko passasi myös ottelun loppupuolen ja Antti Siltala tuli kentälle neljännessä erässä Oivasen tilalle.

- Meillä tuli kavereita hienosti vaihdosta sisään ja oli iso asia, että jaksettiin keskittyä ja pelata. Voitto on aina tärkeä, Sammelvuo tuumi.

Sivula teki ottelussa 19 pistettä.

- Tämä oli aika outo peli, kun mentiin ylös ja alas. Meidän vaihdot onnistuivat hyvin. Sivula pelasi erittäin hyvän pelin. Vastaanotossa meillä oli ongelmia ja siihen pitää lauantaina löytää tasaisuutta, Siltala sanoi.

Suomi ja Belgia kohtaavat uudelleen vielä lauantaina.

- Me haluamme voittaa myös sen meidän kotiyleisömme ja fanien takia, Sammelvuo tuumi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.