Voittokone Graceful Swamp vei Derbyn Talvisuosikin

Tamperelaisen Erkki-Pekka Mäkisen kultakimpale Graceful Swamp avasi nelivuotiskautensa voitokkaasti keskiviikkona Vermossa.

Viime kaudella kerrassaan 15 ykköstilaa ravannut Graceful Swamp joutui heti ensimetreillä haalarihommiin, kun Ari Moilasen ajokki taivalsi alkumatkan kolmatta juoksurataa pitkin. Tulisen 09,5-vauhtisen avauspuolikkaan täyttyessä suursuosikki Graceful Swamp pääsi keulapaikalle.

Tapio Perttusen ohjastama Jolly Roy yritti ohitusta Graceful Swampin rinnalta, mutta tämä irtosi muista lopussa kevyesti.

–  Hevonen on aika paljon edistynyt talven aikana, Ari Moilanen kehui.

–  Lisää potkua on tullut hevoseen. Vaikka se joutui ysiä avaamaan, korviaan vain pyöritteli ja meni tosi helposti tänään. Aika paljon sillä oli varoja. Annoin sen verran mennä, että piti valjakonmitan eroa muihin.

Graceful Swamp vei 4  000 euron ykköspalkinnon voittotuloksella 14,6a/2  100 metriä.

Salon talliin avausvoitto

Iittiläisvalmentaja Matias Salon talliin tuli vuoden ensimmäinen täysosuma, kun First Revenge pisteli Teräsmiesliigan parhaaksi.

Ari Moilasen ohjastama First Revenge matkasi keulahevosen takana. Sen laukatessa loppumatkasta otti First Revenge helpon voiton, mutta kuski ei ollut lähdön jälkeen täysin tyytyväinen.

–  Voimia oli hevosella paljon jäljellä, mutta se meni tosi epävarmasti viimeiset 400 metriä, eikä laukkakaan ollut kaukana, Ari Moilanen kertoi.

–  Hevosessa on paljon potentiaalia. Valmentaja kun pääsee siniuksi tämän kanssa ja asiat saadaan kohdalleen, pärjää tämä jatkossakin.

Pronssidivisioonakarsinnassa Jari Kinnusen suojatti Pascha Tilly kiri mukavan reissun päätteeksi hallittuun voittoon ennen väkevästi esittänyttä Juicemania.

Toto64-kierroksella voittoihin ylsivät myös The Dude, Si Lucky ja Sakarin. Täysosumalla voitti 296,20 euroa, viidellä oikein sai 6 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.