Washington voitti historiansa ensimmäisen finaalipelin ja tasoitti finaalisarjan 1–1:een

Jääkiekon NHL:ssä Washington on tasoittanut finaalisarjan 1–1:een nappaamalla 3–2-voiton Erik Haulan Las Vegasista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Washington on voittanut finaalisarjan ottelun, sillä 20 vuotta sitten Detroitia vastaan Washington hävisi NHL:n finaalisarjan suoraan neljässä ottelussa.

Washingtonin sankari oli 37 laukausta torjunut maalivahti Braden Holtby. Hän kesti muun muassa Las Vegasin yli minuutin kestäneen kahden miehen ylivoiman kolmannen erän alussa.

–  Meillä on ylpeä porukka alivoimapelaajia. He olivat aivan uskomattomia, ja alivoimapelaaminen päätöserässä oli ratkaiseva tekijä, Holtby sanoi NHL.comissa.

Hänen tähtihetkensä oli Alex Tuchin laukauksen torjuminen mailalla, kun otteluaikaa oli jäljellä 1.59.

Las Vegas avasi maalinteon

Toisen loppuottelun ensimmäinen erä päättyi vielä tasalukemissa. Avausmaalin teki Las Vegasin kanadalaispelaaja James Neal, ja Washingtonin toi tasoihin tanskalainen Lars Eller, joka myös nappasi ottelusta kaksi syöttöpistettä.

Washington siirtyi kuitenkin johtoon ottelun toisen erän alkupuoliskolla. Joukkueen toisen maalin teki toisen erän viidennellä minuutilla venäläistähti Aleksandr Ovetshkin. Pelin 3–1-tilanteeseen laukoi puolestaan yhdysvaltalainen Brooks Orpik erän yhdeksännellä minuutilla. Oprik oli erikoinen ottelun ratkaisija, sillä hänen edellisestä NHL-maalistaan oli kulunut yli kaksi vuotta. Väliin mahtui 220 ottelua.

Las Vegasin Shea Theodore kavensi tilanteen vielä 2–3:een erän 17. minuutilla, mutta tulokasjoukkue ei enää onnistunut nousemaan tasoihin.

Haula oli kaukalossa runsaat 15 minuuttia.

Las Vegasin tavoin myös Washington tavoittelee ensimmäistä mestaruuttaan. Joukkue oli edellisen kerran finaaleissa vuonna 1998.

Stanley Cupin voitto irtoaa neljällä voitolla. Kaksi seuraavaa ottelua pelataan Washingtonissa.

Kuznetsov loukkaantui

Washingtonin Jevgeni Kuznetsov loukkaantui varhain torstaina Suomen aikaa loppuneessa ottelussa. NHL.com-sivuston mukaan Washington on kertonut venäläispelaajan saaneen vamman ylävartaloonsa. Hän poistui kaukalosta ensimmäisessä erässä Las Vegasin Brayden McNabbin taklauksen jälkeen, eikä enää palannut jäälle.