Willow Pride kaatoi derbykakkosen Vermossa

Derbyrevanssin ainoa tammahevonen Willow Pride pesi tallikaverinsa Lexus Dreamin ohella kovat oriit ja ruunat.

Urjalalaisvalmentaja Markku Niemisen tallin kilpurit näyttelivät nelivuotiaiden lämminveristen derbyrevanssissa suurta roolia odotetusti.

Lähdöstä oli kaavailtu ennakkoon suursuosikki Lexus Dreamin keulasooloa. Ari Moilasen ajokki juoksi keulassa, muttei pystynyt vastaamaan maalisuoralla takana väijyneen Willow Priden kiriin.

–  300 metriä ennen maalia, kun keula lähti ajamaan alta pois, oli ohjissa tosi hyvä paine, Antti Teivainen paljasti.

–  Willow Pride on erittäin nopea, ja hyväsukuinen tietysti. Ravi käy sillä hyvin, ja nelivuotiskaudella se on mennyt paljon eteenpäin.

I.M.T.-Talli Oy:n omistama ja kasvattama Willow Pride ansaitsi voitostaan 6  000 euroa.

Sultan Journeyn voittovire piti

Hollolalaisen Esa Holopaisen ohjastama ja valmentama Sultan Journey otti jo vuoden kahdeksannen täysosumansa.

Holopaisen ajama Sultan Journey käytti heti alussa loistavaa ominaisuuttaan, kun kiihdytti lähetysauton takaa tulisesti ja otti keulapaikan heti hallintaansa. Siitä se voitti ilmavalla tyylillä.

–  Pelkäsin kurakelin vaikutusta suoritukseen, mutta hyvä oli Sultan Journey näissäkin olosuhteissa. Löysäsin lopussa hevosen menemään, ja siltä löytyi vielä lisää vauhtia.

Tuomas Korvenojan valmentama Aging Well päätti kautensa vakuuttavasti. Kolmivuotias ori eteni takamatkasta huolimatta nopeasti keulapaikalle, josta voitti ylivoimaisesti. Keulasta sooloili myös Anssi Nurmisen ohjastama ja valmentama Northern Trick, joka oli tammalähdön suvereeni voittaja.

Viime viikolla Vermossa juhlinut Hexan Voksu palasi rikospaikalleen. Annika Rahikan valmentama 11-vuotias laukkasi lähtöhetkellä, mutta pommitti tykkikirillä vielä helppoon ykköstilaan.

Teräsmiesliiga meni Jeroen Van Craenin valmentamalle BWT Angrymanille, joka voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Täysosumalla Toto65-pelissä lunasti 658,10 euroa. Viidellä oikein sai 17 euroa.