Woods ärjyy kentällä taas tiikerin lailla – voitto sinetöi paluun golfin korkeimmalle huipulle

Siitä oli jo aiemmin merkkejä näkyvissä, mutta viimeistään viikonlopun jälkeen kaikille valkeni, että lajilegenda Tiger Woods on palannut golfin korkeimmalle huipulle.

Woods voitti sunnuntaina Yhdysvaltain Georgiassa uransa 15. major-kilpailun, kun hän nousi Masters-turnauksessa Augustan kentällä viimeisellä kierroksella kärkipaikalle. Voitto oli Woodsin Masters-historiassa jo viides.

Hänellä on takanaan yli vuosikymmenen major-korpivaellus, sillä menestykseen tottunut amerikkalainen sai juhlia yhtä golfin neljän arvostetuimman turnauksen voitosta edellisen kerran 2008, silloin U.S. Openin ykkösenä. Sen jälkeen mediahuomion varastivat Woodsin myrskyisä ero ruotsalaisesta mallivaimostaan Elin Nordegrenista ja vuosia myöhemmin pelaajan kivuliaat selkävaivat.

–  Minulla oli vakavia epäilyksiä sen jälkeen, mitä muutama vuosi sitten ilmeni, Woods myönsi, kun häneltä Masters-voiton jälkeen kysyttiin, uskoiko voivansa palata huipulle.

–  Tuskin pystyin kävelemään. En kyennyt istumaan tai käymään makuulle. En pystynyt tekemään juuri mitään, 43-vuotias Woods muisteli muutaman vuoden takaisia aikoja.

Lisää voimaa perhe-elämästä

Woods on ammentanut viime aikoina voimaa yksityiselämästään, joka puhutti kesällä 2017, kun hänet pidätettiin Floridassa rattijuopumuksesta epäiltynä. Urheilutähden elimistöstä löytyi uni- ja kipulääkkeitä, ja maailmalla levisi poliisin tallentama kuva tokkuraisesta Woodsista.

–  Olen ollut onnekas saadessani tehdä sitä, mitä rakastan tehdä, hän kiitteli Masters-voittonsa jälkeen.

Voittotunnelmissaan Woods ryntäsi Augustassa rutistamaan hellästi poikiaan Charliea ja Samia.

–  Olen ollut osallisena lapsieni elämässä enemmän kuin aiempina vuosina. Leikin heidän kanssaan ja olen mukana heidän urheiluharrastuksissaan. Olen kaivannut sellaista, voitostaan yli 1,8 miljoonaa eroa kuitannut Woods kertoi.

Jos on maailmanlistalla 12. sijalta kuudenneksi kivunnut Woods kaivannut rauhallista perhe-elämää, golf on ikävöinyt häntä ja hänen paluutaan mestariksi.

–  Uskomatonta. Tiesimme kyllä, että hän on tulossa. Sanon tämän golfin ja Tigerin fanina, vuodatti Augustan Masters-kisassa toisen sijan jakanut Brooks Koepka, maailmanlistan kolmonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.