Yhdistetyn Eero Hirvonen jättää kesäkauden kilpailut väliin – Sivussa kovasta harjoittelusta vähintään kaksi kuukautta

Yhdistetyn maajoukkuemies Eero Hirvonen jättää kesän kilpailut väliin polvivamman takia. Yhdistetyn kesäkauden Grand Prix -avaus kilpaillaan Saksan Oberwiesenthallissa tulevana viikonloppuna.

Jyväskylän Hiihtoseuraa edustava Hirvonen kärsii niin sanotusta hyppääjän polvesta. Kyseessä ei ole leikkaushoitoa vaativa vamma, joten polvi yritetään saada terveeksi kuntoutuksen avulla. Hirvosen oikean polven patella-jänteessä on tulehdustila, joka on oireillut viime syksystä lähtien. Maajoukkuehyppääjä kilpaili tiiviisti viime kaudella, sillä kauden aikana kipu saatiin pidettyä aisoissa.

Kilpailukauden jälkeen pitkän lepo- ja kuntoutusjakson odotettiin parantavan vammaa. Tulehdustila ei kuitenkaan parantunut.

”Kisakauden aikana tilanne ei mennyt huonommaksi, mutta ei toisaalta parantunutkaan, vaikka kuormitusta seurattiin ja harjoitteluun tehtiin muutoksia. Tästä syystä heinäkuussa tehtiin päätös, että vähennetään radikaalisti kuormitusta ja yritetään saada polvi terveeksi kuntoutuksen avulla. Polvesta ei ole mitään rikki, joten leikkausta ei tarvita”, kertoo Hirvosen kuntoutuksesta vastaava fysioterapeutti Jari Hiekkavirta Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kovista harjoituksista Hirvonen on poissa vähintään kaksi kuukautta, mutta lopullista aikataulua kisoihin palaamiselle on Hiihtoliiton mukaan vaikea ennustaa. Hän liittyy maajoukkueen mukaan syyskuun leirille, mutta hyppääminen ja nopeusvoimaharjoitteet on suljettu pois harjoitusohjelmasta.

”Eihän tilanne tietenkään helpota talveen valmistautumista, mutta tässä vaiheessa tärkeintä on saada polvi kuntoon, jotta voin jatkossa harjoitella ja kilpailla normaalisti. Tähän mennessä tehdyllä kuntouttamisella ja harjoittelun soveltamisella ei ole saatu vaivaa kuriin, joten todettiin parhaaksi ratkaisuksi mennä täysin polven ehdoilla. Samalla pystyn kuitenkin panostamaan paremmin monenlaisiin oheisharjoituksiin, joihin normaalissa harjoittelussa jää vähemmän aikaa”, sanoo Hirvonen tiedotteessa.

Viime kaudella Hirvonen sijoittui maailmancupin kokonaispisteissä kuudenneksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .