Ykköspesiksen runkosarja päättyy – Kirin ottelut jatkuvat välierissä

Keskiviikon ja torstain aikana miesten Ykköspesiksessä pelataan runkosarjan viimeinen kierros. Kaikki Jyvässeudun joukkueet päättävät 24 runkosarjaottelun urakkansa torstaina, jolloin Jyväskylän Lohi isännöi Ulvilan Pesä-Veikkoja, Jyväskylän Kiri matkaa Muhoksen Pallo-Salamoiden vieraaksi ja Lievestuoreen Kisa reissaa Ylivieskaan.

Keskisuomalaisjoukkueista tyytyväisin runkosarjan päättyessä on Jyväskylän Kiri, jonka tavoite viiden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin yltämisestä ratkesi jo viime viikolla. Tosin hyvän heinäkuun jälkeen Kiri on pelannut pari alavireisempää ottelua ja hävinnyt muun muassa häntäpään Ylivieskalle.

– Heinäkuu oli meiltä kova rypistys ja otettiin paljon pisteitä. Viime aikoina on vähän väsy painanut nuorella joukkueella ja osa pelaa myös A-junioreiden pelejä ohessa. Selvää on, että pelin pitää paljon parantua, jotta voidaan välierissä voittoja ottaa, Kirin pelinjohtaja Paavo Hämäläinen tuumii.

Ykköspesiksen voittoa ja nousua Superpesikseen huomenna pääsee juhlimaan joko Hamina tai Siilinjärvi. Ennen päätöskierrosta piikkipaikalla on Hamina. Se kumpi joukkueista jää kakkoseksi, kohtaa välierissä Kirin. Toisessa välierässä kohtaavat varmuudella Pöytyän Urheilijat ja Tampereen Manse PP.

Tuli vastaan sitten kumpi tahansa, lähtee Kiri välieriin haastamaan selvästi kokeneempaa joukkuetta.

– Luultavastihan Siilinjärvi tulee vastaan. Erittäin kova jengi, mutta me ollaan pelattu parhaat ottelumme juuri sarjan kärkipäätä vastaan. Tehdään asiat mahdollisimman hyvin ja katsotaan, mihin asti ylletään, Hämäläinen toteaa.

Ykköspesiksessä välierät pelataan paras viidestä -systeemillä ja niiden voittajat etenevät superpesiskarsintaan. Kiri aloittaa välierät vieraskentällä sunnuntaina. Toinen välierä pelataan Hippoksella ensi viikon tiistaina.

Kisalla vielä hikoiltavaa

Lievestuoreen Kisan osalta viimeiseen runkosarjan otteluun jäi vielä jännitettä. Kisa lähti kauteen kovin tavoittein. Kiriläisten tavoin mielessä olivat pudotuspelit. Loppukaudesta Lievestuore on kuitenkin joutunut enemmänkin pelkäämään sarjapaikkansa puolesta. 

Sarjassa kahdeksantena oleva Kisa matkaa torstaina kymmenentenä olevan Ylivieskan Kuulan vieraaksi. Jos Ylivieska voittaa ottelun jaksoin 2-0, nousee se sarjataulukossa ohi Kisan. Jos lisäksi Ulvila voittaa samaan aikaan Jyväskylän Lohen, ohittaa sekin Kisan. Tällöin Kisa tippuisi sijalle kymmenen ja sen kausi jatkuisi putoamiskarsinnassa.

– Olihan tavoitteet korkeammalla. Mutta tällä hetkellä ollaan varmasti sillä paikalla, mitä tältä kaudelta ollaan ansaittu. Viikkopeleissä harvoin ollaan saatu parasta mahdollista kokoonpanoa pelaajien siviilitöiden vuoksi. Lisäksi lukkaritilanne on sekoittanut pelaamista, Kisan pelinjohtaja Pekka Rajala kertoo.

Lukkari Eetu Ikosen kärsittyä vammoista, on pelinjohtaja Rajala itse nähty loppukaudesta lukkarina viidessä ottelussa, ja nähdään ehkä runkosarjan päätöspelissäkin. 

– Sanotaan näin, että 35 vuotta olen harrastanut pesäpalloa ja tänä kesänä ensimmäistä kertaa syöttäjän hommissa. Ihan tyytyväinen olen sinänsä omiin esityksiin. Ja eiköhän siinä muukin joukkue laita itsensä täysillä likoon, kun näkee pelinjohtajan häärivän lukkarina, Rajala nauraa.

Lohi jää jumboksi

Viime viikolla varmistui Jyväskylän Lohen putoaminen suomensarjaan. Lohi on ennen päätöskierrosta kerännyt 23 ottelussa vain neljä voittoa, joten visiitti Ykköspesikseen jää yhden kauden mittaiseksi. Piste-eroa sarjan toiseksi viimeiseen on tällä hetkellä 11 pistettä.

Lohen suorituksia Ykköspesiksessä pääsee näkemään vielä torstai-iltana, kun vieraaksi Koskenharjulle saapuu Ulvilan Pesä-Veikot.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .