Yleisön aallot saattelivat Iivo Niskasen triplamestariksi Äänekoskella

Yleisön tekemät aallot saattelivat Iivo Niskasen SM-hiihtojen kuninkaaksi sunnuntaina Äänekoskella. Kun Niskanen starttasi jäniksenä 15 kilometrin takaa-ajoon, hiihtostadionin yleisö noudatti kisakuluttajan kehotusta ja teki aaltoja, kun hiihtokuningas sauvoi kohdalle.

Niskanen piti helposti ykköspaikkansa ja sauvoi SM-hiihtojen triplamestariksi yleisön aplodien saattelemana. Hän voitti perjantaina parisprintin Perttu Hyvärisen kanssa, lauantaina 15 kilometrin vapaan tyylin kilpailun ja sunnuntaina takaa-ajon yli minuutin erolla Ristomatti Hakolaan.

Hakola ja Juho Mikkonen kävivät kovan kampailun SM-hopeasta. Puolisen minuuttia Niskasen jälkeen startannut kaksikko taivalsi koko matkan peräkkäin, kunnes Hakola vastasi Mikkosen nykäykseen ja kirkasti edellispäivän pronssinsa maalisuoralla. Mikkonen hävisi hänelle muutaman metrin.

Perttu Hyvärinen oli neljäs ja Anssi Pentsinen nousi kahdeksannelta sijalta viidenneksi. Heidän asemiaan paransi se, että edellispäivän neljäs Joni Mäki ja seitsemäs Matti Heikkinen eivät takaa-ajoon startanneet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .