Aaltonen Tukholman kiekkoturnauksen paras hyökkääjä

Ruotsin jääkiekon epävirallinen EM-turnaus oli Pelicansin Juhamatti Aaltosen tehojuhlaa. Kolmessa ottelussa kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä kirjannut Aaltonen valittiin lopulta turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.

Turnauksen tähtikentälliseen mahtuivat suomalaisista myös Aaltosen ketjukaveri Petri Kontiola sekä puolustaja Petteri Nummelin.

- Kovasti on hommia tehty. Nyt tuli turnauksen voitto ja tuollainenkin palkinto. Tietysti hienoa, että saa tällaisen arvostuksen. Täällä on kuitenkin paljon kovia pelimiehiä, Aaltonen totesi.

Turnauksen päätöspelissä Ruotsia vastaan Pelicans-hyökkääjä nosti Suomen tasoihin toisessa erässä.

- Alussa nukahdettiin ja kaveri pääsi tekemään kaksi maalia. Ihan ei kiri riittänyt, mutta hyvin taisteltiin loppuun asti, Aaltonen näki.

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli ottelun jälkeen vielä vaitonainen tulevista MM-kisavalinnoista.

- Hyvä aihio on olemassa, mutta turha mitään nimiä on nostaa tässä vaiheessa esille, Jalonen totesi ja kertoi julkistavansa joukkueen "varmaan huomenna" (maanantaina).

- Meille on tulossa Korpikoskea ja Immosta, Rinnettä ja Vehasta. He täyttävät joitain pelipaikkoja, mutta kyllä meillä alkaa olla aika selkeä kuva miten joukkue roolitetaan.

Turnauksessa debytoineet nuorukaiset, Sami Vatanen, Mikael Granlund ja Teemu Hartikainen täyttivät Jalosen mukaan paikkansa.

- Hyvin pelasivat - ei voi moittia. Siinä mielessä oikeita valintoja nuoresta iästä huolimatta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.