Aho iski historiallisen maalin - Hattutemppu jenkkirysään!

Leijonien pisterohmu on saalistanut seitsemään otteluun jo 17 tehopistettä.

Erinomaisen MM-turnauksen pelannut leijonahyökkääjä Sebastian Aho nousi Yhdysvallat-ottelun ensimmäisessä erässä jakamaan Petri Kontiolan suomalaispelaajan yhden turnauksen piste-ennätystä ja rutisti ottelun loppuhetkillä ohi paukuttelemalla hattutempun.

Aho laukoi avauserässä kiekon kahdesti ohi jenkkivahti Keith Kinkaidin. Kummassakin osumassa oli onnikin mukana, ensimmäinen laukaus lähti miinuskulmasta ja pomppi maaliin puolustaja Charlie McAvoyn kautta. Toisessa kiekko otti erikoisen pompun päätypleksistä ja Aho pääsi iskemään kiekon käytännössä tyhjään rysään.

Kolmannessa erässä hän toimitti kiekon tyhjään rysään 5-2 -tilanteessa Yhdysvaltain hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Suomi voitti ottelun lukemin 6-2 ja vei samalla B-lohkon piikkipaikan. Torstain puolivälierässä vastaan asettuu Sveitsi.

Seitsemän ottelun jälkeen Aholla on kasassa 9+8=16 pistettä - siis piste enemmän kuin Kontiolalla, joka saalisti kymmenessä ottelussa 8+8=16 viisi vuotta sitten Helsingissä ja Tukholmassa pelatuissa MM-kisoissa.

Kontiolan tavoin myös Saku Koivu on päässyt yhden turnauksen aikana 16 pisteeseen, hänen saldonsa Norjan kisoissa 1999 oli 4+12=16. MM-kisojen yhden turnauksen piste-ennätys on Vladimir Petrovin nimissä. Reilu vuosi sitten edesmennyt neuvostolegenda paukutti 45 vuotta sitten Moskovassa kymmeneen otteluun häkellyttävät 18+16=34 pistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.